gΣτα χρώματα της Google θα ντυθεί η βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 7-10 Νοεμβρίου, μιας και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική Ευρώπη, το GoogleDevFest (DevelopersFestival / Φεστιβάλ Προγραμματιστών) με πρωτοβουλία του GoogleDevelopersGroup (GDG) Θεσσαλονίκης.

Το GoogleDevFest, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η γιορτή της τεχνολογίας, διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία της κοινότητας των GoogleDevelopers Θεσσαλονίκης και έχει ως κεντρικό της άξονα όχι μόνο τη θεωρητική εκμάθηση αλλά και την πρακτική επιμόρφωση των ανθρώπων που θα την παρακολουθήσουν. Διεθνώς αναγνωρισμένοι προγραμματιστές από την κοινότητα της Google θα μεταδώσουν τις γνώσεις και το πάθος τους. Η ρηξικέλευθη αυτή κίνηση της κοινότητας των GoogleDevelopers έχει την υποστήριξη και την ενίσχυση της ΔΕΘ – Helexpo και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης.

Τα DevFests είναι μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο από τις επιμέρους κοινότητες των GoogleDevelopers. Πάντοτε ακολουθούν την παράδοση των «GoogleDevFests» και η διαφοροποίησή τους έγκειται στο γεγονός ότι η εκάστοτε διοργάνωση διαμορφώνεται στα πλαίσια των αναγκών της κοινότητας των Developers που τη διεξάγει. Η κεντρική ιδέα του όλου φεστιβάλ είναι ότι οι συμμετέχοντες μέσα από μια σειρά διαλέξεων και workshops/ worklabs θα μπορέσουν να μάθουν πώς να αναπτύσσουν δικές τους εφαρμογές για κινητά και το διαδίκτυο, βιώνοντας ταυτόχρονα από πρώτο χέρι τις τελευταίες τεχνολογίες και τα εργαλεία της Google.
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών όσοι παρεβρεθούν στο χώρο της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν από κοντά τον παλμό των πιο σύγχρονων και εξελιγμένων τεχνολογιών. Μερικά παραδείγματα των καινοτομιών που θα έχουν την ευκαιρεία να δούν και να
 γνωρίσουν όσοι παραβρεθούν στην έκθεση αυτή είναι τα εξής:

  • GoogleGlass: Η τεχνολογία αυτή δεν αποτελεί απλά επιτομή της τεχνολογίας και του τρόπου με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε… Θα μπορούσε κανείς να πει, δίχως να υπερβάλλει, ότι στην ουσία έχουμε να κάνουμε με το ορόσημο μιας νέας εποχής διαδραστικότητας μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας. Ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντική η συγκεκριμένη καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι με το GoogleGlass, αλλά και γενικότερα με τη «Wearable» τεχνολογία (αυτή δηλαδή που τη φοράς επάνω σου), αλλάζει ολόκληρη η γενιά τεχνολογίας που είχαμε συνηθίσει, μιας και ο χρήστης αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του χωρίς να παρεμβάλλεται η τεχνολογία ανάμεσα τους με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

  • GoogleCloudDeveloperChallenge: Πρόκειται για ένα διαγωνισμό ιδεών (brainstorming όπως το αποκαλούν μεταξύ τους οι διοργανωτές) που δίνει την ευκαιρία στους προγραμματιστές να αναπτύξουν και να υποβάλλουν την ιδέα τους στη Google. Η ιδέα αυτή θα έχει ως βάση το GoogleCloud, και μπορεί να διεκδικήσει έπαθλα έως 20.000$.  Η κοινότητα των GoogleDevelopers Θεσσαλονίκης προσφέρει με τη σειρά της 2.000$ (σε GoogleCloud υπηρεσίες) σε όσους παραβρεθούν στις 7 του μηνός το απόγευμα στη συζήτηση γύρω απο τις ιδέες  / προτάσεις για το GoogleCloudDeveloperChallenge , αλλα και ομάδες που θέλουν να αναπτύξουν τις ιδέες αυτές για το πολυσυζητημένο «σύννεφο».



  • AnDevConSanFrancisco: το AnDevCon είναι το σημαντικότερο συνέδριο προγραμματισμού Android, που προσφέρει εκπαίδευση προγραμματισμού για mobile εφαρμογές. Η κοινότητα των GoogleDevelopers Θεσσαλονίκης σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε κι εσείς ένα από τα 15 δωρεάν εισιτήρια εισόδου στο συνέδριο! Στην εκδήλωση αυτή οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από 70 –και περισσότερα- μαθήματα προγραμματισμού εφαρμογών και να ανεβάσουν το επίπεδό τους στον προγραμματισμό Android μέσα από πρακτική εξάσκηση. Επίσης, θα τους δωθεί η ευκαιρία να μιλήσουν με σημαντικούς Android προγραμματιστές αλλά και με τους ομιλητές σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων για καφέ, στα γεύματα, καθώς και στην «Δεξίωση Δικτύωσης». Το AnDevCon θα πραγματοποιηθεί στο San Francisco, 12 με 15 Νοεμβρίου 2013.

  • Επιπρόσθετα, θα γίνει παρουσίαση του Android 4.4, του πολυαναμενόμενου τελευταίου λειτουργικού της Google για AndroidSmartphones. Θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν όλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και οι ξεχωριστές, νέες και διαφοροποιημένες λειτουργίες που αυτό προσφέρει στο χρήστη.

  • Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης θα είναι η απευθείας σύνδεση με το “TheGreatYouTubeStudioofNewYork” όπου συνομιλώντας – (μεσώ GoogleHangouts) – με κορυφαίους προγραμματιστές της Google, θα παρουσιαστεί και  αναλυθεί ο πλέον σύγχρονος τρόπος με τον οποίο μπορεί το γνωστό σε όλους μας YouTube να ενσωματωθεί σε σύγχρονες mobile και web εφαρμογές.

  • Τέλος, κατά τη διάρκεια της τετραήμερης διοργάνωσης του DevFest, ελληνικές και ξένες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρεία να αλληλεπιδράσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους προγραμματιστές σε θέματα τεχνολογίας κ.α. Η αλληλεπίδραση αυτή θα έχει ως στόχο τη μεταφορά και ανταλλαγή τεχνολογίας μεταξύ μικρών και μεγάλων εταιρειών απο τον χώρο της τεχνολογίας και όχι μόνο.



Η πρωτοβουλία αυτή των GoogleDevelopers Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Ελλάδας και των Βαλκανίων και  θα δώσει έναν διαφορετικό ρυθμό όχι μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ – Helexpo που αγκαλιάζουν αυτόν τον θεσμό αλλά και γενικότερα στον Ελληνικό χώρο.  Εκτός αυτού, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι με τον ερχομό μιας τόσο ξεχωριστής εκδήλωσης στη χώρα μας, θα καταστεί φανερό ότι… όταν η καινοτομία και η πρωτοπόρα σκέψη συναντά την παραγωγικότητα και όταν πολλοί Developers/ Προγραμματιστές συγκεντρώνονται σε ένα μέρος για να ανταλλάξουν ιδέες, τότε μόνο συγκλονιστικά, σπουδαία και “ασύλληπτα” πράγματα μπορούν να συμβούν και όλα μπορούν να αλλάξουν!

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: http://devfest.gdgthess.org

 

Γραφείο Τύπου

Λευτέρης Μωυσιάδης Κινητό: 6937770999 Email: lefteris@moissiadis.com