FUROMΗ άμεση και τεκμηριωμένη αντίδραση του Δήμου Σκύδρας ήταν καθοριστική, όπως φαίνεται, ώστε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2013 (Ε.Ε.Τ.Δ. )του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης η FYROMνα εμφανίζεται πλέον μ΄αυτήν την ονομασία κι όχι με την παραπλανητική ως MACEDONIA.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχοντας πρόσφατα στην Ε.Ε.Τ.Δ. διαπίστωσε ότι μεταξύ των κρατών συμμετοχής η FYROMεγγραφόταν ως MACEDONIA. Τότε ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως προϊσταμένη αρχή, ζητώντας την παρέμβασή του.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ασκεί, φυσικά, εξωτερική πολιτική. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του Δήμου Σκύδρας μπορεί, στο μέτρο και στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής, να συμβάλλει, εφόσον της επιτραπεί αρμοδίως, στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας μέσω της θετικής παρουσίας και συμμετοχής των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σε παγκόσμιες εκδηλώσεις και δράσεις.