wtΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας την υλοποίηση του ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το 2013, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση WMT (WorldMediaTravel), που διοργανώθηκε στο Λονδίνο από  4 ως 7 Νοεμβρίου 2013.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε μέρος στην WMTμε 3 boothμέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου διανεμήθηκε ο ανανεωμένος, επικαιροποιημένος και δομημένος ανά θεματικές ενότητες τουριστικός οδηγός της ΠΚΜ, ο οποίος περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό σχετικά με τις διαφορετικές μορφές τουρισμού, τα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε περιφερειακής ενότητας στον τομέα του τουρισμού, ενώ για πρώτη φορά προβλήθηκε το νέο τουριστικό brand name της Κεντρικής Μακεδονίας, «Very Macedonia», το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές από τους επαγγελματίες του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Λονδίνου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιο στον τομέα του τουρισμού της ΠΚΜ Γιάννη Γιώργο-  είχε συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, την οποία ενημέρωσε διεξοδικά για τα αποτελέσματα του προγράμματος τουριστικής προβολής της ΠΚΜ για το 2013 καθώς επίσης και για το στρατηγικό σχεδιασμό για τη νέα τουριστική περίοδο του 2014. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν συναντήσεις με τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Μ. Βρετανίας όπως επίσης και με tour operators, με στόχο την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της ΠΚΜ είχε σειρά επαφών με τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, ως επικεφαλής του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνυματικών Περιηγήσεων, όπου τέθηκε επί τάπητος η ανάπτυξη δράσεων μεταξύ των δύο φορέων με στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη της αεροπορικής εταιρίας BritishAirways, όπου συζητήθηκαν ο  νέος  προγραμματισμός πτήσεων και θέματα που αφορούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Τέλος, το κλιμάκιο της ΠΚΜ, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο, συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά και τη νέα διευθύντρια του ΕΟΤ στη Μ. Βρετανία Χριστίνα Καλογερά, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης εκπαιδευτικών ταξιδιών για τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από τη Μ. Βρετανία στην Κεντρική Μακεδονία.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Γερμανία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για τον Τουρισμό στην ΠΚΜ Γ. Γιώργος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Γιώργος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον αριθμό των ατόμων που επισκέφθηκαν τα boothτης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ενώ έκανε λόγο και για τα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνει για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Κεντρική Μακεδονία  ενόψει της νέας περιόδου.

H World Travel Market, στην οποία φέτος συμμετείχαν περισσότερες από 190 χώρες, αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκθέσεις παγκόσμιου βεληνεκούς και προσελκύει και το ενδιαφέρον του συνόλου των επαγγελματιών του τουρισμού και δημοσιογράφων σε διεθνές επίπεδο.