Βάτραχος-Α-1ηΜε μεγάλη επιτυχία ανέβηκε το περασμένο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας, η παράσταση κουκλοθέατρου «Πώς απόκτησε ο βάτραχος τις βούλες του». Το κείμενο της παράστασης αποτελεί μία διασκευή της θεατρολόγου-σκηνογράφου κας. Ιωάννας Αμπατζή  βασιζόμενη στο ομότιτλο παραμύθι που έγραψε η ίδια και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΜΟΛΥΒΙ».

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Έδεσσας «Ο Απελλής» κα. Πουλχερία Αχειλαρά-Βελλή, προλογίζοντας την παράσταση, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο, συλλογικό έργο στο οποίο αξιοποιείται πλήρως το ταλέντο πολλών διαφορετικών ανθρώπων με ενδιαφέρον στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Βάτραχος-Α-2ηΔεκαεπτά κούκλες κουκλοθέατρου, σε μια σκηνή 3,00Χ1,80m2, με πανέμορφα ζωγραφισμένα σκηνικά, μας διηγήθηκαν την ιστορία ενός βατράχου του βάλτου, γόη και χορευταρά που έχει βάλει σκοπό να ανεβεί στο τρίτο σύννεφο δεξιά για να παρευρεθεί στο πάρτι που οργάνωσαν τα πουλιά. Ανάμεσα στους χαρακτήρες του έργου ξεχωρίζουν ο κουτσομπόλης σκίουρος, ο παράφωνος κόρακας, ο μερακλής πελαργός και η τσαχπίνα κίσσα.

Τους χαρακτήρες ενσάρκωσαν τα μέλη της ομάδας κουκλοθέατρου του Συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών Απελλής που συμμετείχαν στο δίμηνο σεμινάριο «Από το χαρτί στη σκηνή» στο οποίο δίδασκε η ίδια η συγγραφέας. Τα μέλη της ομάδας έμαθαν πώς να μετατρέπουν ένα παραμύθι σε θεατρικό έργο, έφτιαξαν και έντυσαν τις κούκλες, εργάστηκαν πάνω στα σκηνικά και τέλος έπαιξαν το έργο. Οι κούκλες που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο ήταν υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, φτιαγμένες με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

 Βάτραχος-Α-3η

Στην παράσταση συμμετείχαν και ηθοποιοί (κίσσα, βάτραχος, κόρακας) που φορώντας τα κεφάλια των χαρακτήρων που ενσάρκωναν, ξάφνιασαν ευχάριστα τα παιδιά και στο τέλος χόρεψαν μαζί τους και τους μοίρασαν μπαλόνια και σοκολάτες.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε από νωρίς στο Παρθεναγωγείο ενώ πολλοί δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τελικά την παράσταση καθώς στην αίθουσα γινόταν το αδιαχώρητο. Η παράσταση θα επαναληφθεί και το επόμενο Σάββατο 21/12 στις 18:30 στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Έδεσσας.

Όσοι δεν την είδατε, μη χάσετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε.

Βάτραχος-Α-4ηΟ Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών «Ο Απελλής» ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου για την υποστήριξη στο ανέβασμα της παράστασης. Το προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να λειτουργήσουν και άλλα καλλιτεχνικά εργαστήρια με σκοπό το αποτέλεσμα της δουλειά τους να παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία συμβάλλοντας στον τοπικό πολιτισμό.