Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη, με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν την ΔΗ.ΚΕ του Δήμου Έδεσσας να κλείνει.

 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 

΄΄Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Η τοπική κοινωνία βρίσκετε σε αναστάτωση και αγανάκτηση, πληροφορούμενη, έστω και μέσω δημοσιευμάτων, ότι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.ΚΕ) του Δήμου Έδεσσας, βρίσκετε μεταξύ αυτών (29 για την ακρίβεια) που θα κλείσουν εντος του νέου έτους, για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της τροϊκας, που θέλει έναν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων να τίθενται σε διαθεσιμότητα και να οδηγούνται αυτόματα στην ανεργία και στις επακόλουθες περιπέτειες.

 

Για άλλη μια φορά, εμείς οι νέοι, που συνεργαζόμαστε άμεσα με την εκάστοτε δημοτική αρχή, στα θέματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία, διαπιστώνουμε μετά λύπης, ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) αποτελούν τον εύκολο στόχο στα Κυβερνητικά σχέδια.

 

Μετά τους σχολικούς φύλακες και την Δημοτική Αστυνομία, τώρα έρχεται η σειρά και των υπαλλήλων που εργάζονται και στα Νομικά πρόσωπα των Δήμων; Και ειδικότερα του Δήμου Έδεσσας, που μας αφορά;

Σ΄αυτό το σημείο, εκ των πραγμάτων, βάζουμε το ερωτηματικό, γιατί σ΄αυτή την χώρα της κρίσης, όλα λειτουργούν πλέον, με ασάφεια, γεγονός που μας ΄΄τρώει΄΄ περισσότερο, σε ότι αφορά για το τι μας ξημερώνει αύριο…

 

Σ΄αυτό το σημείο, οφείλουμε να σας διευκρινίσουμε ότι η ΔΗ.ΚΕ του Δήμου Έδεσσας, δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που προσφέρει κοινωφελή έργο, ακολουθώντας πιστά την γραμμή του Δήμου, που δεν μπορεί να είναι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός, στην εξυπηρέτηση των κρατικών συμφερόντων, αλλά ένα κύτταρο το οποίο πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες του. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή, που μελλοντικά θα οδηγήσει στην απελπισία δεκάδες οικογενειών. Επίσης αξίζει να σας αναφέρουμε ότι βρισκόμαστε σε μια ακριτική περιοχή, όπου η συγκράτηση του κοινωνικού ιστού είναι επιβεβλημένη και καίρια για την συνέχιση στην καθημερινότητα μας.

 

Αυτό λοιπόν, που πρέπει να καταλάβουν όλοι, ακόμη και αυτοί που στην συγκεκριμένη περίπτωση παίζουν τον ρόλο του ΄΄ παπαγάλου΄΄, για να αφουγκραστούν την αντίδραση της κοινωνίας, είναι ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο τέτοιου είδους αποφάσεις που τον πλήττουν καίρια. Και κυρίως δεν επιθυμεί τον αφανισμό του.

 

Για τους λόγους αυτούς, ως Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Έδεσσας, παρακαλούμε κύριε Υπουργέ, όπως διευκρινίσετε πλήρως τις Κυβερνητικές προθέσεις στο ζήτημα και αναθεωρήσετε τυχόν δεδομένα, που θέτουν προ του κινδύνου της ανεργίας, κάποιους ανθρώπους, που εκφράζουν με τον τρόπο που μπορούν, την δυναμική της ακριτικής μας περιοχής.

Διευκρινίζουμε τέλος, ότι η επικοινωνία μαζί σας, είναι μια αυθόρμητη πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της δυναμικής, που εκφράζουν οι νέοι στα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας.΄΄

μπου 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν

Δήμου Έδεσσας

 

 

Αντώνιος Μπουρδάνης