131204_Synantisi_Ergasias_PKM_Blagoevgrad_01Με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις εργασίας μεταξύ των υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας του Blagoevgrad της Βουλγαρίας με θέμα την ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση,  στο πλαίσιο του Συμφώνου  Συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών.   

            Σύμφωνα με τον προβλεπόμενο προγραμματισμό του Συμφώνου  Συνεργασίας, αντιπροσωπεία υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετέβη στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2013 στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας όπου πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με υπαλλήλους της Περιφέρειας του Blagoevgrad κατά τις οποίες αντάλλαξαν τεχνογνωσία, εμπειρίες,  θέσεις και προτάσεις σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση.

            Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  την οποία  επισκέφθηκε αποστολή υπαλλήλων της Περιφέρειας του Blagoevgrad. Στο πλαίσιο των συναντήσεων, προϊστάμενοι και υπάλληλοι της ΠΚΜ ανέπτυξαν στους Βούλγαρους συναδέλφους τους τα εξής θέματα:

“ Ανθρώπινο Δυναμικό : Διαδικασία Προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα -Διαδικασία Ελέγχου”                                      

Εισηγήτριες:  Χ. Χαρίσκου , Προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού της Διεύθυνσης Διοίκησης της ΠΚΜ,

 Α. Υφαντοπούλου και  Ε. Παππά, Τμήμα Προσωπικού

 

 

 

Αξιολόγηση Δομών και Προσωπικού. Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων -Πρακτική Άσκηση φοιτητών στην ΠΚΜ” –

 Εισηγήτριες: Αφ. Παπαλεξίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογής  Προγραμμάτων και Έργων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΚΜ και  Ε. Αποστολούδη,  Τμήμα Προσωπικού

Ο νόμος του Καλλικράτη 3852/2010: Η μεγάλη αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”

Εισηγητής:  Λ. Μαυρόπουλος, Προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Διοίκησης της ΠΚΜ

Ηλεκτρονική Υπογραφή”

Εισηγητές: Απ. Πλεξίδας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας της ΠΚΜ,

Β. Λούρδας Βασίλειος και Μ. Μουρατίδου, Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας

Μελέτη Εργασίας: “Η εσωτερική διαδικασία της δημόσιας Διοίκησης”

 

131204_Synantisi_Ergasias_PKM_Blagoevgrad_02            Στις συναντήσεις εργασίας στην έδρα της ΠΚΜ συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών της ΠΚΜ Τζελίνα Μακραντωνάκη η οποία από την  πλευρά της εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα των συναντήσεων εργασίας στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της ΠΚΜ και της Περιφέρειας του Blagoevgrad και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των δύο περιφερειών για την εξαιρετική προετοιμασία και την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει δυναμικά και σταθερά βήματα με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών  και την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της πάντα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσουμε συνέργειες με άλλες Περιφέρειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να αναβαθμίσουμε το επίπεδο και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, προϊσταμένους και υπαλλήλους,  οι οποίοι αφιέρωσαν   πολύ προσωπικό χρόνο προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα  και να παρουσιάσουν τις θετικές  πρακτικές της Περιφέρειας μας και τους ευχαριστώ θερμά γι΄ αυτό” τόνισε κατά τον χαιρετισμό της  η κ. Μακραντωνάκη.

            Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις 13 Δεκεμβρίου 2013 τα αποτελέσματα  των συναντήσεων εργασίας στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας των δύο Περιφερειών θα παρουσιαστούν σε ειδική συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας του Blagoevgrad.