IMG_2577Ο Πανεδεσσαϊκός κέρδισε εντός έδρας τον μαχητικό Μ. Αλέξανδρο Πολυκάστρου με 55-50 στον τελευταίο του επίσημο αγώνα για το 2013, πετυχαίνοντας την 5η συνεχόμενη νίκη του.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Απέναντι σε ένα υποδεέστερο αντίπαλο, ο Πανεδεσσαϊκός κατάφερε και μετέτρεψε σε ντέρμπι το παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα, κινδυνεύοντας άμεσα και με ήττα, καθώς η φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προς στιγμή σε 50-50 μετά από το «δώρο» που έκανε ο πρώτος διαιτητής της συνάντησης Παπαδόπουλος, στον συνονόματο του της αντίπαλης ομάδας σφυρίζοντας ανύπαρκτο φάουλ σε σουτ τριών πόντων, με τον δεύτερο να ευστοχεί στις τρεις βολές και να φέρνει τον αγώνα στα ίσα. Η επιλογή όμως του προπονητή των φιλοξενουμένων να στείλει στις βολές τους παίκτες του Πανεδεσσαϊκού ποντάροντας στην κακή ψυχολογία τους αποδείχθηκε λανθασμένη, με τον Τσάμη και τον Σταμπουλή να είναι ψύχραιμοι για την ομάδα τους που επικράτησε τελικά με 55-50.

Ο αγώνας

Ο Πανεδεσσαϊκός φύλαξε τη χειρότερη εμφάνιση του για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, απογοητεύοντας τον κόσμο που για ακόμη ένα παιχνίδι βρέθηκε στο ΔΑΚ για να στηρίξει της Εδεσσαϊκή ομάδα. Απέναντι σε πολύ κλειστές άμυνες mantoman και ζώνης, οι πράσινοι ήταν απελπιστικά άστοχοι με αποτέλεσμα να επηρεαστούν ψυχολογικά για τη συνέχεια του παιχνιδιού και να εγκλωβιστούν στον αργό ρυθμό παιχνιδιού της ομάδας του Πολυκάστρου. Το 19-10 του16ου λεπτού για τους γηπεδούχους δεν αποτέλεσε βάση για καλύτερη συνέχεια, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στον πόντο και το ημίχρονο να λήγει με το «φτωχό» 19-18. Ο προπονητής των φιλοξενουμένων επέμεινε στην ίδια άμυνα και στο 2ο ημίχρονο βλέποντας ότι είναι αποτελεσματική για την ομάδα του και οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού να μην μπορούν να σκοράρουν από μέση και μακρινή απόσταση. Ευτυχώς για την ομάδα της Έδεσσας η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε και για τον Μ. Αλέξανδρο Πολυκάστρου και με δίλεπτο ξέσπασμα με αφετηρία τρίποντο του Σταμπουλή και δύο δίποντα του Αρβανιτάκη ο Πανεδεσσαϊκός δημιούργησε διαφορά ασφαλείας προηγούμενος με 35-21. Το επιθετικό ξύπνημα του Παπαδόπουλου για το Πολύκαστρο που μέχρι το σημείο ήταν εγκλωβισμένος από τα γκαρντ του Πανεδεσσαϊκού, οδήγησαν στη μείωση της διαφοράς με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με 39-33. Το τέταρτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο κακό ρυθμό για τις δύο ομάδες με τους παίκτες του Γιώργου Χασάπη να υποκύπτουν σε αβίαστα λάθη δίνοντας το δικαίωμα στο Πολύκαστρο να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και τους παίκτες του να βλέπουν ακόμη και τη νίκη. Το τελευταίο λεπτό δεν ενδεικνυόταν για καρδιακούς, με τους πράσινους να εκμεταλλεύονται τις βολές που ίσως «ανεξήγητα» τους πρόσφεραν οι φιλοξενούμενοι, επικρατώντας τελικά δύσκολα με 55-50.

Επόμενος αγώνας για τον Πανεδεσσαϊκό την 04/01/2014 με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Εύαθλο Πολυκάστρου στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας. Με νίκη θα συγκατοικήσει μαζί του στην κορυφή της βαθμολογίας, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το θεωρητικά ευκολότερο πρόγραμμα της συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 1ο(11-07), 2ο(08-11)19-18 ημίχρονο, 3ο(20-15)39-33, 4ο(16-17)55-50 τελικό.

Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(Χασάπης): Στόμας, Τράπκος, Χατζηχαρίσης 13(1 τριπ.), Θεοδώρου 12, Σταμπουλής 4(1τριπ.), Κληντσάρης, Τσάμης 8, Αρβανιτάκης 16, Δαφνής 2, Χρήστου, Σίπκας, Γεωργιάδης, Τακατζόγλου.

IMG_2549