ενεργΣυνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με τη συμμετοχή του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου. Η διοίκηση του Ταμείου πραγματοποίησε λεπτομερή ενημέρωση στους συμμετέχοντες Δημάρχους για πρόγραμμα χαμηλότοκης δανειοδότησης των Δήμων προκειμένου να πετύχουν την ενεργειακή αναβάθμισή τους, με αιχμή του δόρατος την αντικατάσταση των λαμπτήρων που θα μειώσουν το κόστος του δημοτικού φωτισμού πάνω από 67%.

Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάστηκε οι δήμοι θα μπορέσουν να εξοφλήσουν το δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων από την εξοικονόμηση που θα γίνεται στο σύνολο του δημοτικού φωτισμού.

Ο κ. Γιάννου τόνισε ότι Δήμος Έδεσσας έχει ξεκινήσει την προσπάθεια αντικατάστασης των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού σε δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτήρια μέσω των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου. Η ολοκλήρωση της προσπάθειας μέσω χαμηλότοκου δανείου είναι δελεαστική για το Δήμο και θα εξεταστεί με σχετική μελέτη που θα εκπονηθεί για το σκοπό αυτό.