131213 12 PERIFERIA FILIKO PODOSFAIROΟι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος του Euro 2004 θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη Εθνική ομάδα στην ιστορία της Ρουμανίας, την ομάδα του Γκεόργκι Χάτζι (1994-1998), σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τιμήν των Ελλήνων διεθνών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, στις 7 το απόγευμα, στο Γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Τα έσοδα των εισιτηρίων του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων – ΕΛΕΠΑΠ.

Λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του αγώνα παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου στον τομέα Αθλητισμού στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βασίλη Ανατολίτη, του Γενικού Προξένου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Dr. MartinLadislauSalamon, των διεθνών ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος του 2004 Άγγελου Χαριστέα, Παντελή Καφέ και Φάνη Κατεργιαννάκη, καθώς και της Διευθύντριας της ΕΛΕΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη Έλενας Βράνη.

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, διοργανώνουμε στην Τούμπα έναν ξεχωριστό ποδοσφαιρικό αγώνα. Όλοι οι φίλαθλοι θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε στο γήπεδο την Εθνική Ελλάδος που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2004. Θα έρθουν στη μνήμη μας οι μεγάλες στιγμές με τους διεθνείς μας παίκτες, που αποτελούν μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δύναμης, θυμίζοντάς μας ότι με θέληση, αγώνα και συλλογική προσπάθεια, ενωμένοι οι Έλληνες, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Η αντοχή και η προσήλωσή τους στο στόχο αποτελεί οδηγό και παράδειγμα για ανάλογες προσπάθειες στο μέλλον, για το δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Η ανταπόκριση των διεθνών μας στην πρόσκλησή μας αποτελεί  τιμή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τους ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή τους και την κοινωνική τους ευαισθησία να συνταχθούν δίπλα μας στην επίτευξη ενός υψηλού στόχου, που δεν είναι άλλος από το να βοηθήσουμε τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, που μας έχουν ανάγκη.

Οι διεθνείς μας παίκτες θα αγωνιστούν απέναντι σε μια ποδοσφαιρική ομάδα που άφησε εποχή και δικαίως έμεινε στην ιστορία ως «η Ρουμανία του Χάτζι», ενός εκπληκτικού παίκτη, του  επονομαζόμενου «τελευταίου μάγου» εκείνης της γενιάς, με την απαράμιλλη τεχνική και στρατηγική μέσα στο γήπεδο. Τον ευχαριστώ θερμά, καθώς και όλους τους διεθνείς εκείνης της Ρουμανίας, για την αποδοχή της πρόσκλησής μας», υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

131213 13 PERIFERIA FILIKO PODOSFAIROΟ κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στο φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ και μίλησε για την ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένας από τους πυρήνες της κοινωνικής μας πολιτικής είναι η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της συνδρομής των ιδρυμάτων που προσφέρουν κοινωνικό έργο. Καλούμε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να έρθουν στο γήπεδο της Τούμπας τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης ότι η Περιφέρειά μας βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των φορέων που αναπτύσσουν κοινωνική δράση. Εξάλλου, έχουμε επανειλημμένα αποδείξει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι δυναμικά ενεργή στην κοινωνία, συμβάλλοντας καθοριστικά, μαζί πάντα με τους συμπολίτες μας, στη συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων, παιχνιδιών, ρούχων για όλους όσοι τα στερούνται. Οι περιστάσεις απαιτούν ομοψυχία και ενότητα. Απαιτούν συλλογική συνείδηση και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, απαιτούν να τείνουμε ένα χέρι βοήθειας στο διπλανό μας. Στα δύσκολα τα καταφέρνουμε όλοι μαζί», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης που, όπως τόνισε, «φέρνει για πρώτη φορά ξανά στο γήπεδο τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος, δέκα χρόνια μετά το Euro 2004» και ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους, αρμόδιους για τον αθλητισμό, Βασίλη Ανατολίτη, Ντίνο Κούη και Χρήστο Τερζανίδη, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του εγχειρήματος. «Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός ενδεχομένως από τα έξοδα μετακίνησης της Εθνικής Ρουμανίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς για την οικονομική κάλυψη του αγώνα. Δεν έχει εξάλλου εκδοθεί καμία πρόσκληση και η είσοδος είναι αυστηρά με εισιτήριο σε πολύ χαμηλό αντίτιμο. Ζητούμε από όλους τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουν στον αγώνα και να αγοράσουν εισιτήρια, στηρίζοντας την προσπάθειά μας για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος στον τομέα Αθλητισμού στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βασίλης Ανατολίτης μίλησε για τη σπουδαιότητα του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας 2004 και της Εθνικής Ρουμανίας 1994. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, που στόχο έχει να ενώσει τις δυνάμεις όλων μας απέναντι σε έναν υψηλό στόχο: την υποστήριξη του κοινωφελούς ιδρύματος της ΕΛΕΠΑΠ», δήλωσε ο κ. Ανατολίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπιστοσύνη του και την αμέριστη υποστήριξή του στην υλοποίηση του εγχειρήματος, αλλά και τους διεθνείς παίκτες της Εθνικής Ελλάδας 2004 και της Εθνικής Ρουμανίας 1994, που «με τη συμμετοχή τους στον αγώνα αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την κοινωνική τους αλληλεγγύη για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Dr Martin Ladislau Salamon εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας της Ρουμανίας στον αγώνα της Δευτέρας και, ιδιαίτερα, «το φίλο Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, αλλά και για την τιμητική πρόσκληση στη ρουμάνικη αποστολή να λάβει μέρος σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη». «Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για την Εθνική Ρουμανίας να πάρει και τη ρεβάνς για την ήττα της από την Ελλάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ», σημείωσε χαριτολογώντας ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, ευχόμενος «να εκπληρωθεί στο έπακρο ο στόχος του παιχνιδιού».

            Εκπροσωπώντας τους διεθνείς της Εθνικής Ελλάδος του Euro 2004, oΆγγελος Χαριστέας έκανε λόγο για τη μεγάλη αξία μιας σπουδαίας ιδέας, «που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και γίνεται πραγματικότητα». Ο κ. Χαριστέας ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που, όπως τόνισε, «”έκλεψαν” την ιδέα από άλλους φορείς που ενδεχομένως ήθελαν να διοργανώσουν ένα τέτοιο παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδος του 2004 και τους “πρόλαβε στη γωνία”». «Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια παιχνίδια και, μάλιστα, για έναν ιερό σκοπό, όπως αυτός της ΕΛΕΠΑΠ», δήλωσε ο κ. Χαριστέας. Ο κ. Χαριστέας μίλησε ακόμη για τη δυσκολία του εγχειρήματος να συγκεντρωθούν δύο Εθνικές ομάδες μετά από τόσα χρόνια για έναν κοινωφελή σκοπό και ευχαρίστησε όλους τους διεθνείς, Έλληνες και Ρουμάνους, για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι.

            Ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής Παντελής Καφές εξέφρασε την ικανοποίησή του που «μετά από δέκα χρόνια η Εθνική Ελλάδος του Euro 2004 συναντιέται και πάλι στο γήπεδο για φιλανθρωπικό σκοπό» και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης. «Είναι μια εποχή δύσκολη και πρέπει όλοι να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας και, κυρίως, τα μικρά παιδιά που έχουν την ανάγκη μας», κατέληξε ο κ. Καφές, καλώντας τον κόσμο «να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να γεμίσει το γήπεδο τη Δευτέρα».

            Μιλώντας για τον φιλανθρωπικό αγώνα Εθνικής Ελλάδας 2004 – Εθνικής Ρουμανίας 1994, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Φάνης Κατεργιαννάκης δήλωσε χαρούμενος για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι. «Ελπίζω στο εξής να διοργανώνονται τέτοιες συναντήσεις μεταξύ όλων όσοι συμμετείχαμε στο Euro 2004, ώστε να βοηθούμε με κάθε μέσο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο κ. Κατεργιαννάκης, ο οποίος ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα «για τις προσπάθειες που κατέβαλε να γίνει πραγματικότητα αυτό το παιχνίδι».

            Από την πλευρά της η Διεθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης Έλενα Βράνη ευχαρίστησε εκ μέρους της διοίκησης του ιδρύματος την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την αρωγή τους στην υλοποίηση της διοργάνωσης, αλλά και τους  διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος 2004 και της Εθνικής Ρουμανίας 1994, που «έκαναν πράξη αυτή την τόσο ωραία πρωτοβουλία υπέρ των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ». «Σας ευχαριστούμε γιατί μας δίνετε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να βιώσουμε τα συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και περηφάνιας και να μεταφέρουμε, μέσω του αγώνα,  ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς όλους τους αποδέκτες», δήλωσε η κ. Βράνη, η οποία έκανε λόγο για «έναν αγώνα για τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ευαισθησία, έναν αγώνα που μας αφορά όλους». Η κ. Βράνη ενημέρωσε επίσης του παρισταμένους για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ, η οποία από το 1937 που ιδρύθηκε, «προσφέρει μια ανοιχτή αγκαλιά στα παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειές τους, βοηθώντας πάνω από 1.000 παιδιά με έξι παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας μεταξύ των Ελλήνων πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 και της Εθνικής Ρουμανίας του 1994, της μεγαλύτερης Εθνικής στην ιστορία της Ρουμανίας με προπονητή τον Γκεόργκι Χάτζι (1994-1998), πραγματοποιείται προς τιμήν της Εθνικής Ελλάδος, πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, και τα έσοδα των εισιτηρίων θα δοθούν στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων – ΕΛΕΠΑΠ για την ενίσχυση των σκοπών της.

Εισιτήρια διατίθενται στις τιμές των 2 € και 5 € στο δίκτυο καταστημάτων Γερμανός. Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, εισιτήρια θα πωλούνται στα εκδοτήρια του Γηπέδου της Τούμπας από τις 10:00 π.μ..

Η είσοδος στον αγώνα γίνεται μόνο με την επίδειξη του εισιτηρίου.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ζωντανά από τον ΟΤΕ TV.