ΠΙΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ 1Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Συνδέσμου  Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πέλλας στην λέσχη Αξ/κων ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού.

Ο πρόεδρος κ. Μαγκούτης Πέτρος αναφέρθηκε στον  Σύνδεσμο Εφέδρων Αξ/κων  Νομού Πέλλας και την συμβολή των Εφέδρων γενικότερα στην κοινωνία.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Νομού Πέλλας ιδρύθηκε το 1952 μαζί με 54 άλλους συνδέσμους, όσοι και οι Νομοί του Κράτους.

Με το Ν1301/82 έγινε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως και παραμένει με τον Ν 3648/2008 που τροποποιεί τον 1301/82.

Ανήκει στην Ανωτάτη Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών και εν συνεχεία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διοικείται από Δ.Σ. εννέα μελών που είναι αιρετά και εκλέγονται κάθε τρία χρόνια, είναι έγκριτα μέλη της κοινωνίας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Τα οικονομικά έσοδα του Συνδέσμου είναι από ετήσιες συνδρομές των μελών και από επιχορηγήσεις από ΔΕΠΑΘΑ.

Ο σκοπός και οι δραστηριότητες ορίζονται από τον Ν 3648/2008 και έχουν ως προτεραιότητα τη σύσφιξη των σχέσεων των εφέδρων του Νομού καθώς και τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Συνδέσμων άλλων Νομών.

ΠΙΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ 2Ο Σύνδεσμος αποτελεί συνδετικό κρίκο του Έλληνα πολίτη με τις Ένοπλες Δυνάμεις και συμβάλλει τα μέγιστα στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Συμβάλλει στην πολιτιστική, κοινωνική, επιμορφωτική και ενημερωτική ζωή των πολιτών του Νομού μας, με εκδηλώσεις, ομιλίες, ψυχαγωγίες, επισκέψεις σε ιδρύματα, φυλάκια, συμμετέχει στον εορτασμό των εθνικών εκδηλώσεων της Μεραρχίας μας, την Νομαρχίας και των Δήμων του Νομού.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας το φλουρί την οποίας κέρδισε ο καρδιολόγος κ. Λάζαρος Καπλάνογλου.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Πέλλας ευχαριστεί τον Στρατηγό Διοικητή ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας κ. Γεωργίου Πέτρο για την συνεργασία και για τη διάθεση της αίθουσας μετά του προσωπικού της, την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας για την ευλογία, καθώς και όλους τους Εφέδρους Αξιωματικούς για την παρουσία τους.