11Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Έπαυλις» στην Έδεσσα. 

          Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, oΠεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές του Νομού κ. Γεώργιος Καρασμάνης, Ιορδάνης Τζαμτζής, και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης,  Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Στρατηγός Δκ/της ΙΙ Μεραρχίας κ. Γεωργίου Πέτρος, ο Δκ/τής της Πυροσβεστικής κ. Νιώτης Ζώης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου,  ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Θωμάς Αλγιανάκογλου, οι Δήμαρχοι Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και Πέλλας  κ. Γρηγόρης Στάμκος,  Πολιτευτές του Νομού Πέλλας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημοσιογράφοι και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πάρα πολλοί επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας καθώς και πολλοί νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Νομό Πέλλας.

        

Υιοι Γανίτη Ιωαάννη Ο.Ε.
Υιοι Γανίτη Ιωαάννη Ο.Ε.

  Χαιρετισμό απεύθυναν ο Περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τιζτζικώστας και τόνισε την μεγάλη σημασία του Επιμελητηριακού θεσμού, την συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με το Επιμελητήριο Πέλλας για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ με θεαματικά αποτελέσματα στο Νομό Πέλλας καθώς και για το ρόλο της Περιφέρειας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια.

          Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου που έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα με πίστη για μια νέα Ελλάδα με ανάπτυξη – ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα.

 

         

Στουγιαννάκης Κωνσταντίνος
Στουγιαννάκης Κωνσταντίνος

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, στα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων, στη δυναμική και ουσιαστική στήριξη του Επιμελητηρίου  Πέλλας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου προς τις επιχειρήσεις μέλη του και στην προσπάθεια διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων τους.    

          Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πραγματική κατάσταση που βιώνει ο κάθε επιχειρηματίας μέσα χρόνια της κρίσης και τα αποτελέσματα που έχει φέρει τον επιχειρηματία στα όρια της αντοχής της επιβίωσης, για την ανεργία.         

          Μίλησε για την φορολόγηση των ακίνητων που δημιούργησαν ασφυξία στην αγορά ακινήτων και της οικοδομής, για την υπερφορολόγηση όλων των επιχειρήσεων, για την αναξιοπιστία του κράτους στους επενδυτές στην ενέργεια όπου ήταν ο μόνος κλάδος που έκανε επενδύσεις μέσα στη κρίση, για το μεγάλο πρόβλημα με τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματικών και των υπαλλήλων και  την ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας με αποτέλεσμα να κλείσουν μέσα στη περίοδο της κρίσης 3.000 επιχειρήσεις μόνο στο Νομό Πέλλας.

 

          Τόνισε με έμφαση ότι το Επιμελητήριο εκφράζει την φωνή των επιχειρηματιών – μελών του, φωνή οργισμένη, φωνή που ο καθένας από τους επιχειρηματίες ήθελε να απευθύνει στους Κυβερνώντες. Για όλα αυτά απαντάμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να σηκώνουμε στην πλάτη μας την Ελληνικής οικονομία, όχι γιατί δεν θέλουμε αλλα γιατί πλέον είμαστε στα όρια της επιβίωσης και χιλιάδες συνάδελφοί μας είναι πλέον άνεργοι αφού δεν αντέχουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους.

          Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να στοχοποιήσει την αξιοπρέπειά μας. Πρέπει να αισιοδοξούμε και επισήμανε την ανάγκη να στηρίξουμε και να εμπιστευτούμε τα τοπικά Ελληνικά μας προϊόντα και τα μικρομεσαία καταστήματα που είναι τα μόνα που μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας.

 

 

Όπως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας τις επιχειρήσεις :

  • ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Β.Γ. ΑΕ
  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. Β. Χαλβατζής και Σία Ο.Ε
  • ΥΙΟΙ ΓΑΝΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Ο.Ε
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
  • ΧΡΗΣΤΟΥΘΩΜΑ
  • Sc. VegetablesStoresrlRACOVITAADRIAN

 

 

Καθώς και για την πολύχρονη επιχειρηματική τους Διαδρομή

  • κα. ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΟΥΝΗ
  • κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΑΚΗ