140228_O_Perifereiarxis_ApTzitzikostas_Stin_Edessa_01Την Έδεσσα επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας,  με σκοπό την ενημέρωση των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Πέλλας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Μαρία Καράμπελα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, καθώς και εκπρόσωποι του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και του Δήμου Έδεσσας.

«Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δικαιούχων του προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ 2007-2013 στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών συνεχίζεται. Στην Πέλλα έχουν εγκριθεί προς χρηματοδότηση 53 επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 27,3 εκατομμυρίων ευρώ, από τον οποίο η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 13,5  εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι δυνητικοί δικαιούχοι στο πρόγραμμα φθάνουν τις 105 επιχειρήσεις, με προϋπολογισμό 10,3 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η δημόσια δαπάνη είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς σε κάθε περιοχή της Περιφέρειάς μας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται ενθαρρυντικά στο πρόγραμμα. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε σε όλους τους νομούς, θέλουμε πρώτα απ’ όλα να λύσουμε τις απορίες των δικαιούχων και, επιπλέον, να στείλουμε στον επιχειρηματικό κόσμο ένα μήνυμα να τολμήσει και να υλοποιήσει τα επενδυτικά του σχέδια, να αναπτύξει τις επιχειρήσεις του, προκειμένου να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ», δήλωσε σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για την Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών, καθώς και το Επιμελητήριο Πέλλας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για την αρμονική συνεργασία. «Ο αγροτικός τομέας, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους δύο σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της Πέλλας. Το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων προωθεί ουσιαστικές ρυθμίσεις και επενδύσεις, που μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρίδης.