πανεΗ ομάδα της Αριδαίας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής της ΕΚΑΣΚΕΜ. Με τη νίκη της αυτή πήρε καθαρό προβάδισμα στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ, καθώς και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την ομάδα της Έδεσσας έχει το πλεονέκτημα.

Ο Πανεδεσσαϊκός ξεκίνησε με ενέργεια τον αγώνα προσπαθώντας να τρέξει στην επίθεση και κατάφερε να διατηρεί συνεχώς ένα βραχύ προβάδισμα μέχρι και το 15ο λεπτό όπου προηγήθηκε με  22-15. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Λάζαρου Λούση που έκανε συνεχείς αλλαγές για να βρει το σχήμα που θα προσαρμοστεί καλύτερα στα μαρκαρίσματα της αντίπαλης ομάδας, ισορρόπησαν τον αγώνα και κατάφεραν με τη λήξη του ημιχρόνου να προηγηθούν με 25-28.  Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανεδεσσαϊκός “κόλλησε” επιθετικά εκδηλώνοντας τις επιθέσεις τους γρήγορα και χωρίς κυκλοφορία, κάτι που διευκόλυνε την κλειστή άμυνα των φιλοξενουμένων να παίρνει εύκολα το ριμπάουντ και να βγάλει καλάθια στο transition και τη διαφορά να γίνεται διψήφια με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου 32-42. Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν εύκολα λάθη και να παίζεται “κακό” μπάσκετ, δύο τρίποντα “μαχαιριές” του Υφαντίδη έδωσαν προβάδισμα νίκης για τον Φιλαθλητικό 38-55, με την κατάσταση να φαίνεται μη αναστρέψιμη. Ο Πανεδεσσαϊκός προσπάθησε με πίεση στο τέλος να μειώσει τη διαφορά η οποία διαμορφώθηκε στο τελικό 50-58.

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η  ομάδα της Αριδαίας, οι παίκτες της οποίας ήταν εύστοχοι στα μεγάλα σουτ που γύρισαν τη πλάστιγγα του αγώνα υπέρ της. Όσοι αγωνίστηκαν συμμετείχαν στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας που στο τέλος ήταν αυτό που έκρινε το νικητή.

Μονότονος ο τρόπος ανάπτυξης για τον Πανεδεσσαϊκό που στηρίχθηκε κυρίως στις εμπνεύσεις του Αρβανιτάκη που κάποιες στιγμές ήταν υπερβολικές. Σε άσχημη μέρα βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του Γιώργου Χασάπη μη μπορώντας να βοηθήσουν επιθετικά την ομάδα τους.

 Το κλειστό γήπεδο της Έδεσσας ήταν κατάμεστο με τον κόσμο να δημιουργεί μια φανταστική ατμόσφαιρα, ενώ  ιδιαίτερα τόνο έδωσε η ομάδα τυμπανιστών της Έδεσσας. Ενδεικτικό είναι ότι στο γήπεδο βρέθηκαν και πολλοί φίλαθλοι της Αριδαίας.

Δεκάλεπτα: 1ο(12-7), 2ο(13-21)25-28  ημίχρ., 3ο(07-14)32-42, 4ο(18-16)50-58 τελικό.

Πανεδεσσαϊκός(ΧΑΣΑΠΗΣ): Τακατζόγλου 9(2), Χατζηχαρίσης 4, Θεοδωρου 4, Δημητροπουλος 9(1), Τσάμης 6, Αρβανιτάκης 10, Δαφνής 6, Κληντσάρης 2

ΦΟΑ (Βοηθός προπονητή: Λούσης): Toπαλίδης 5, Τζανής 12(2), Μπεγλόπουλος 11(1), Αβραμίδης 3(1), Χαραλαμπίδης 8, Μακρόπουλος 9(1), Υφαντίδης 10(2).