140220_To_Periptero_tis_PKM_stin_touristiki_ekthesi_tou_Milanou_BITΣτη διεθνή τουριστική έκθεση BIT(BORSAINTERNAZIONALEDELTURISMO) 2014 που διοργανώθηκε στο Μιλάνο από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2014 συμμετείχε η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας και εντείνοντας την υλοποίηση του νέου ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής για το 2014.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιώντας  δυναμικά το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής υπό το brandnameVeryMacedonia”, δε θα μπορούσε να απουσιάσει από μία τόσο σημαντική διεθνή έκθεση τουρισμού όπως είναι η έκθεση του Μιλάνου. Με συντονισμένες δράσεις,  ενισχύουμε την αναβαθμισμένη τουριστική ταυτότητα της ΠΚΜ, διαδίδουμε τη νέα φιλοσοφία μας για τον τουρισμό, διεισδύουμε σε νέες τουριστικές αγορές και παγιώνουμε τη θέση μας στις αγορές και τα κοινά – στόχους  που μας επιλέγουν τα τελευταία χρόνια» δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή της ΠΚΜ στην έκθεση του Μιλάνου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις είναι ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρύνουν τις εντατικές προσπάθειές μας για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας της τουριστικής εικόνας και του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συντονισμένα και μεθοδικά,  στοχεύουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις χώρες του εξωτερικού προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος.

140220_Episkeptes_sto_periptero_tis_PKM_stin_touristiki_ekthesi_Milanou_BITΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση BIT 2014 με ένα εντυπωσιακό, κατασκευαστικά και αισθητικά, περίπτερο, όπου κυριάρχησε το νέο τουριστικό brandnameVeryMacedonia”. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης σχετικά με το τουριστικό προϊόν, τις εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΠΚΜ ανέπτυξαν σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες, επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους της Ιταλίας αλλά και άλλων χωρών, κατά τις οποίες απέσπασαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές για τη νέα επικοινωνιακή εκστρατεία και το brandnameVeryMacedonia” και διερεύνησαν τις δυνατότητες μελλοντικών συνεργασιών και συμπράξεων στον τουριστικό τομέα.

Στο πλαίσιο των επαγγελματικών συναντήσεων, οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της Ιταλίας εκδήλωσαν ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον προς τους εκπροσώπους της ΠΚΜ σχετικά με την οδική σύνδεση της Κεντρικής Μακεδονίας με την Ιταλία, που καθιστά πλέον την πρόσβαση στην Κ. Μακεδονία ταχύτερη και ευκολότερη, αλλά και για τις προτάσεις της κάθε Π.Ε. της ΠΚΜ  σε τουριστικές δράσεις όπως η περιήγηση, η ορειβασία, η οινογνωσία, τα εθνικά πάρκα και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επίσης,  προτάθηκε και συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα διοργάνωσης και φιλοξενίας σχολικών εκδρομών μαθητών από τη βόρεια Ιταλία στην Κεντρική Μακεδονία. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της έκθεσης, η  παρουσίαση της Π.Ε. Χαλκιδικής βραβεύτηκε από τη διευθύντρια  έκδοσης του ταξιδιωτικού περιοδικού “Marco Polo”.

 Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού BIT (BORSAINTERNAZIONALEDELTURISMO) στο Μιλάνο αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ιταλίας και μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη, στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού από πάνω από 100 χώρες.