Logo_ΑΛΛΗΕΓΓΥΗΑπαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με το Νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή για το γάλα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού της «Αλληλεγγύης» απάντησε:

<<Η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της «Αλληλεγγύης» για το Νομοσχέδιο που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή για το γάλα είναι ξεκάθαρη. Είμαστε κατά της επιμήκυνσης των ημερών του φρέσκου γάλακτος, γιατί θεωρούμε ότι αν αυτό γίνει, θα πληγεί ανεπανόρθωτα η κτηνοτροφική παραγωγή στη χώρα μας, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία. Ενώ παράλληλα θα αρχίσουν οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος από ξένες χώρες, αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, αφού δεν θα γνωρίζουμε ούτε τους ελέγχους, ούτε την επεξεργασία που θα έχει υποστεί το εισαγόμενο γάλα, στη χώρα παραγωγής του.

Εμείς λοιπόν και για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και στήριξης της εθνικής μας οικονομίας, ζητούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτό το Νομοσχέδιο και από τους Βουλευτές που θα κληθούν να το ψηφίσουν, να το καταψηφίσουν>>.