Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης:

«Η Πέλλα για άλλη μια φορά πρωταγωνιστεί στις δράσεις προβολής των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας»

Στην 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique Show Athens 2014» που θα διεξαχθεί στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αθήνα, από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο ενιαίο εκθεσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δυναμική συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Detrop ενισχύεται από την παρουσία δεκαοκτώ (18) επιχειρήσεων της περιοχής μας στο σύνολο εξήντα πέντε (65) από όλη την Π.Κ.Μ. Στην έκθεση, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες σε παγκόσμιο επίπεδο συγκεντρώνονται όλοι οι κορυφαίοι επαγγελματίες του χώρου των τροφίμων και των ποτών όπως σεφ και γευσιγνώστες. Στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας πρόκειται να παρουσιαστούν τοπικά αγροτικά προϊόντα και εκλεκτά κρασιά της περιοχής μας που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Παράλληλα θα διανεμηθεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις επιχειρήσεις και τους στόχους της Π.Ε. Πέλλας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Detrop 2014

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Detrop: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τις επιχειρήσεις της Πέλλας που συμμετέχουν στην έκθεση προσφέροντας τα προϊόντα τους. Η στήριξη της προσπάθειας της Π.Ε. Πέλλας για την επανεκκίνηση της τοπικής και περιφερειακής, πραγματικής οικονομίας με βασικό πυλώνα τον αγροτικό τομέα αποδεικνύει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός που υλοποιούμε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την ανάπτυξη, έχει αποτέλεσμα. Η ανταγωνιστικότητα του βασικού τομέα της οικονομίας μας και η εξωστρέφεια είναι η απάντηση στην κρίση. Μαζί με την υλοποίηση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Π.Κ.Μ. και τις δράσεις Πολιτισμού μέσω κοινοτικών πρωτοβουλιών όπως το LEADER δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία».

Εν κατακλείδι να αναφέρουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσωπείται στην έκθεση Detrop από την κα. Κατερίνα Καλαϊτζίδου, Γεωπόνο ΤΕ και την κα. Δέσποινα Σεραφείμ, Γεωπόνο ΠΕ, στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας.