μιττΣε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, την Έκθεση “ΜΙΤΤ” που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2014 στη Μόσχα, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2014.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΜΙΤΤ 2014, ο Περιφέρειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την ανανεωμένη τουριστική της ταυτότητα με το μήνυμα “VeryMacedonia”, έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού όπως η MITT. Προβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τουριστικό μας πλούτο και στοχεύουμε, με συντονισμένες δράσεις, να κερδίσουμε την προτίμηση όσο τον δυνατόν περισσότερο Ρώσων επισκεπτών, που φέτος, παρά το κλίμα έντασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1,5 εκατομμύριο αφίξεις στην Ελλάδα».

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κέρδισε τις εντυπώσεις και στη φετινή έκθεση ΜΙΤΤ. Ευελπιστούμε ότι οι ουσιαστικές συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι και οι συνεργάτες μας με τους Ρώσους επαγγελματίες του τουρισμού, στο περιθώριο της έκθεσης, να συμβάλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε ήδη ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών και φιλοδοξούμε να πάμε ακόμη καλύτερα, προσφέροντας ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες και έναν μοναδικό συνδυασμό ταξιδιωτικών εμπειριών, όλο τον χρόνο» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε κεντρική θέση στο Περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων Ρώσων επισκεπτών. Τα στελέχη των διευθύνσεων τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν τις θεματικές ενότητες και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθώς και τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τουριστικής εικόνας και ταυτότητας της Κεντρικής Μακεδονίας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης. Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης MITT, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι επιχειρηματίες τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Ημαθία και την Πέλλα είχαν εποικοδομητικές συναντήσεις με ξένους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, εξειδικευμένους σε θέματα τουρισμού και γαστρονομίας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Την αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνόδευσε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της ΠΚΜ Δρ. Νικόλαος Τσοτσόλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να υποδεχτεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Kεντρικής Μακεδονίας, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης MITT, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Πάνο Λειβαδά.