140331_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ_1Μια διαφορετική διαρκής έκθεση αγροτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, από το «καλάθι αγροτικών προϊόντων», που θέσπισε η Περιφέρεια, αλλά και μια σταθερή τουριστική έκθεση προβολής της περιοχής είναι οι δύο θεματικές που κυριαρχούν στο προεκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» στη Θεσσαλονίκη.

Το Κέντρο που βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (Παύλου Μελά 10) παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας. Μάλιστα, κάλεσε τους παραγωγούς κι από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, εφόσον το επιθυμούν, να φέρουν τα προϊόντα τους, προκειμένου να τα προβάλλουν στο προεκλογικό κέντρο της «Αλληληεγγύης».

Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ διευκρίνισε πως το κυρίαρχο σκεπτικό που οδήγησε το συνδυασμό στην επιλογή δημιουργίας του διαφορετικού προεκλογικού κέντρου είναι πως «όλοι όσοι συμμετέχουμε στην «Αλληλεγγύη» θέλουμε να είμαστε, πρώτα απ’ όλα, χρήσιμοι στην κοινωνία που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Και ταυτόχρονα, θέλουμε μέσα από τον προεκλογικό μας αγώνα, να φέρουμε μια σύγχρονη πολιτική αντίληψη, με προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας. Γι’ αυτό και δεν κάνουμε εκλογές με ένα στενό, συμβατικό τρόπο. Πιστεύουμε και εκφράζουμε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό». Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα η «Αλληλεγγύη» αποφάσισε να μην κάνει εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου «θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει συμβολικά το σεβασμό της στους πολίτες, την πόλη, τους καταστηματάρχες, αποφεύγοντας την όχληση και ταλαιπωρία που θα επέφερε κάτι τέτοιο». Ενδεικτικά υπογράμμισε: «στην «Αλληλεγγύη» πήραμε την πολιτική απόφαση να μην κάνουμε φιέστα εγκαινίων του προεκλογικού μας κέντρου. Γιατί κυρίως δεν πιστεύουμε στις φιέστες, ούτε ο κόσμος πιστεύει σ’ αυτές. Οι πολίτες θέλουν ουσία, προτάσεις, έργο και σ’ αυτά είμαστε προσανατολισμένοι».

«Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη και εκεί θα κριθούν και οι υποψήφιοι αλλά και οι… δημοσκόποι» ήταν το σχόλιο του κ. Τζιτζικώστα σε σχετική ερώτηση με αφορμή δημσοκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

140331_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ_2Ο Περιφερειάρχης πάντως επανέλαβε την πρόσκληση προς τους συνυποψηφίους του για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ που θα μπορούσε να αναδείξει τις θέσεις και τα προγράμματα του κάθε συνδυασμού για την Κεντρική Μακεδονία της επόμενης πενταετίας. Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα της κ. Δέσποινας Χαραλαμπίδου είπε: «την εκτιμώ ιδιαίτερα, τη θεωρώ αγωνίστρια και συνεπή στις ιδέες της, με πραγματικό κι όχι όψιμο ενδιαφέρον μόνο και μόνο για τις εκλογές…», μιας κι όπως συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας «η κ. Χαραλαμπίδου μ΄ έχει επισκεφτεί στην Περιφέρεια αρκετές φορές, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα της Κεντρικής Μακεδονίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη στήριξή του από τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, είπε ότι «Είναι καλοδεχούμενη η στήριξη όσων πιστεύουν στο πρόγραμμά μας, αλλά χωρίς προαπαιτούμενα.Καμιά συναλλαγή, καμιά διαπραγμάτευση, καμιά κουβέντα πίσω από τις κλειστές πόρτες και στο σκοτάδι. Στην «Αλληλεγγύη» δε δεχόμαστε όρους, προϋποθέσεις κι ανταλλάγματα από κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

Γραφείο Τύπου

Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»

Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη

2310267683