Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Σημαντική η συνεργασία Στρατού και Αυτοδιοίκησης για την τοπική κοινωνία»

3Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού στην Έδεσσα παραβρέθηκε σήμερα, 28/3, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης, η οποία συνέπεσε με τα γενέθλια της Μεραρχίας, ήταν ο απερχόμενος Διοικητής Πέτρος Γεωργίου ο οποίος προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού και ο παραλαμβάνων Διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Αλεβίζος. Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρόντες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτριος Πασόης, πρώην Διοικητές της Μεραρχίας, όλες οι τοπικές αρχές και φορείς, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί και πλήθος πολιτών.

4Η τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο των στρατιωτικών αρχών. Ο απερχόμενος Διοικητής, Αντιστράτηγος Πέτρος Γεωργίου τόνισε ότι ήταν τιμή του η διοίκηση της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, ευχαρίστησε τα στελέχη με τα οποία συνεργάστηκε καθώς επίσης τις τοπικές αρχές και φορείς. Ο κ. Γεωργίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητή.

Στη συνέχεια, ο παραλαμβάνων Διοικητής Δημήτριος Αλεβίζος συνεχάρη τον κ. Γεωργίου για την σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να ανεβάσει το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας και οργάνωσης της Μεραρχίας με πειθαρχία και δικαιοσύνη.

5Σε σύντομη δήλωσή του μετά το τέλος της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον Αντιστράτηγο Πέτρο Γεωργίου για τη συνεργασία που είχαν σε πολλά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Π.Ε. Πέλλας και την ασφάλεια, τον συνεχάρη για την ευδόκιμη πορεία του στα ανώτατα κλιμάκια στελέχωσης των στρατιωτικών δυνάμεων, για την προαγωγή του σε Αντιστράτηγο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Διοικητής Α.Σ.Δ.Υ.Σ. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο νέο Διοικητή Υποστράτηγο Δημήτριο Αλεβίζο. «Η συνεργασία Στρατού και Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της στρατιωτικής δύναμης στην Πέλλα αλλά και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Άλλωστε ο πολυσύνθετος ρόλος του Στρατού αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής μας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.