βράβευση 2014.03Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ημαθίας, που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2013-2014. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οκτώ (8) μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Νομού Πέλλας, οι οποίοι διακρίθηκαν στους Ημαθιώτικους Μαθηματικούς διαγωνισμούς Υπατία και Καραθεοδωρή.

Βραβεύονται:

α) εξήντα έξι (66) μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, οι οποίοι διακρίθηκαν στον 6ο διαγωνισμό «Υπατία», που διοργανώνει το Παράρτημα Ημαθίας. Είκοσι επτά (27) από αυτούς τους μαθητές διακρίθηκαν και στον 6ο διαγωνισμό «Καραθεοδωρή» της επόμενης φάσης.

β) πενήντα εννιά (59) μαθητές Β΄ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι διακρίθηκαν στον 74ο διαγωνισμό «Θαλής», που διοργανώνει πανελλαδικά η Ε.Μ.Ε. Επτά (7) από αυτούς τους μαθητές διακρίθηκαν και στον 74ο διαγωνισμό «Ευκλείδης» της δεύτερης φάσης και συμμετείχαν στην 31η Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Αρχιμήδης».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης το παράρτημα θα τιμήσει τη μαθήτρια Παναγιώτα Καρατζά, η οποία διακρίθηκε με ασημένιο μετάλλιο στην 31η Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Αρχιμήδης» και ήδη έχει βραβευθεί από την ΕΜΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Ανδρόνικος» του Ξενοδοχείου «Αιγές Μέλαθρον». Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Μαθηματικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε. κ. Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Διαδίκτυο και δίκτυα γνώσης».

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος

Στυλιανός Μιόγλου

Η Γενική Γραμματέας

Αναστασία Καρακώστα