efi_tamviskoyΦίλες και Φίλοι,
Θεώρησα αναγκαία αυτή την επικοινωνία, αφού με το πέρασμα των 3,5 χρόνων μέσα από την αυτοδιοίκηση, έφτασε η στιγμή της δημοσιοποίησης του προσωπικού μου αγώνα, στο σύνολο ενός έργου που είχε και έχει σαν στόχο να υπηρετήσει τον πολίτη για να δικαιώσει έτσι, την εμπιστοσύνη που δείξατε όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο πρόσωπό μου.
Όταν το 2010 ο σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, μου πρότεινε μια θέση στο ψηφοδέλτιό του, την αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, που μου έδινε τη δυνατότητα να επεκτείνω το δικαίωμα της προσφοράς και εκτός της επαγγελματικής μου ιδιότητας. Ως γιατρός, έδωσα τον όρκο να υπηρετώ τον άνθρωπο και τώρα έχει έρθει η στιγμή να τον υπηρετήσω και μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά.
Η εμπιστοσύνη, με την οποία με περιβάλλατε, πέρα από μεγάλη τιμή, ήταν και η αφορμή για να μάθω πολλά πράγματα, που μέχρι τότε δεν γνώριζα.
Η διαχείριση των κοινών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί πρώτα από όλα την καθημερινή επικοινωνία και τη συνεργασία του κόσμου, αλλά και την υπέρβαση του ίδιου σου του εαυτού, απέναντι στα δύσκολα.
Ο Δήμαρχος, μου εμπιστεύτηκε δύο σημαντικές και ευαίσθητες θέσεις και θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα με επιτυχία στις δικές του προσδοκίες, αλλά κυρίως σ’ αυτές που είχατε εσείς για μένα.
Ως υπεύθυνη των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλήθηκα να αντιμετωπίσω μια αρκετά δύσκολη κατάσταση, καθώς οι συνεχώς μειωμένοι τακτικοί πόροι, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων, επέβαλαν την πολιτική της ικανοποίησης των ιεραρχημένων αναγκών.
Σ’ αυτή την προσπάθεια, είχα την θερμή συμπαράσταση των γονέων, των δασκάλων και των καθηγητών, τους οποίους, για άλλη μια φορά, οφείλω να ευχαριστήσω, λέγοντας ταυτόχρονα ότι «κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το τέλειο», αξία όμως έχει «να προσπαθείς για το καλύτερο» και αυτό νομίζω ότι το καταφέραμε όλοι μαζί.
Ως υπεύθυνη της Δημοτικής Αστυνομίας, θέλησα να περάσω το σωστό μήνυμα προς την κοινωνία, προκειμένου όλοι να καταλάβουμε την αναγκαιότητα της λειτουργίας της, την σπουδαιότητα στην ευρύτερη λειτουργία του Δήμου και την αποτελεσματικότητά της σε ότι αφορά την συνδρομή της προς τους πολίτες.
Δυστυχώς, οι κυβερνητικές αποφάσεις, επέβαλαν την κατάργησή της σε πανελλαδικό επίπεδο, μη επιτρέποντας σ’ όλους εμάς να ολοκληρώσουμε ένα σημαντικό έργο, προσφοράς προς την κοινωνία.

Αγαπητοί μου φίλοι,
Το πέρασμα από το παρελθόν στο μέλλον, απαιτεί τη διερεύνηση του παρόντος για την αξιολόγηση της προσφοράς, αλλά και για την θέληση για μια συνέχεια, ακόμη πιο αποφασιστική και δυνατή.
Επιλέγω αυτή τη συνέχεια, όχι σαν «ισοβίτισσα» στα δημοτικά δρώμενα, αλλά σαν μια ύπαρξη που έχει αποφασίσει να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο και στις ανάγκες του.
Γι αυτό και επιθυμώ να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα με περισσότερες εμπειρίες πλέον, και με την πίστη ότι σε κάθε του βήμα θα διαμορφώνει ένα κλίμα αισιοδοξίας, που τόσο ανάγκη έχουμε.
Πιστέψτε με, είναι ένας ωραίος αγώνας γιατί σε μαθαίνει να γίνεσαι καλύτερος σαν άνθρωπος, πιο συνεργάσιμος με όλους και πιο αποτελεσματικός για την κοινωνία.
Με τις σκέψεις αυτές, θέτω και πάλι τον εαυτό μου στην κρίση σας και ζητώ για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη σας.
Σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί αυτή την προσπάθεια.
Φιλικά
Έφη Ταμβίσκου