060414_ΑΓΙΑΣΜΟΣ _1Χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ Άνθιμου τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο αγιασμός του εκλογικού κέντρου της «Αλληλεγγύης» στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολου Τζιτζικώστα και των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Θεσσαλονίκης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Θα ήθελα Παναγιώτατε να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε με την παρουσία σας σήμερα εδώ για να τελέσετε τον αγιασμό στο χώρο, από τον οποίο δίνουμε τη μάχη μέχρι τις εκλογές . Όπως βλέπετε προσπαθήσαμε να φανούμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας , όχι κάνοντας απλά ένα εκλογικό κέντρο παρουσίασης των θέσεων του συνδυασμού μας, αλλά δημιουργώντας ένα εκλογικό κέντρο με ένα εκθετήριο των προϊόντων που παράγει η Μακεδονική γη και ταυτόχρονα με φωτογραφικό υλικό από όλες τις τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από τους ανθρώπους που έρχονται να ενημερωθούν για τις απόψεις και τις θέσεις του συνδυασμού μας έχουμε και πολλούς επισκέπτες Έλληνες και ξένους που επισκέπτονται το εκλογικό μας κέντρο και βλέπουν τα προϊόντα με μεγάλο ενδιαφέρον.
Επίσης, εμείς ζητήσαμε να κάνουμε τον αγιασμό του εκλογικού μας κέντρου με τη παρουσία μόνο των υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη, διότι δεν θέλαμε να ταλαιπωρήσουμε την πόλη και τους συμπολίτες μας. Δεν κλείσαμε και δεν κλείνουμε δρόμους. Δεν πρέπει εμείς οι υποψήφιοι που θέλουμε να προβάλουμε τους συνδυασμούς μας και την προσπάθειά μας να ταλαιπωρούμε τους ήδη ταλαιπωρημένους Θεσσαλονικείς. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μία σεμνή τελετή με την παρουσία Σας που μας τιμά ιδιαίτερα. Να πω επίσης ότι σε όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στο τιμόνι της Κεντρικής Μακεδονίας είχαμε μαζί μια εξαιρετική συνεργασία μαζί Σας και είμαστε βέβαιοι ότι και τα επόμενα 5 χρόνια θα είμαστε συνεργάτες στην προσπάθεια που κάνουμε για την Κεντρική Μακεδονία».

060414_Αγιασμός _3Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κκ Άνθιμος ευχήθηκε τόσο στον κ. Τζιτζικώστα όσο και σε όλα τα στελέχη της «Αλληλεγγύης» κάθε επιτυχία στον αγώνα τους και η προσπάθεια που γίνεται, να είναι για το καλό του τόπου. Χαρακτηριστικά ο Παναγιώτατος τόνισε αναφερόμενος στον Περιφερειάρχη: «Οι ικανότητές του είναι γνωστές από τα καθήκοντα που ασκεί μέχρι τώρα και είναι ικανός για να εκπληρώσει την αποστολή την οποία ο ίδιος θέλει. Να είστε όλοι υγιείς και πάντοτε δημιουργικοί για να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο σας».