marΤο Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών με αφορμή τη διεξαγωγή του 9ου Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 06-04-2014 με ώρα εκκίνησης την 08.00’ ώρα από την Πέλλα, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα υπάρξουν εκτροπές κυκλοφορίας ως κατωτέρω :

1) Η κίνηση των οχημάτων από Γιαννιτσά προς Χαλκηδόνα και το αντίστροφο, θα διακοπεί στα φανάρια της Πέλλας από ώρα 07.45’ έως ώρα 09.10’. Η πρόσβαση σε Χαλκηδόνα & Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται τις ώρες αυτές είτε μέσω Αλεξάνδρειας Ημαθίας, είτε μέσω Μικρού Μοναστηρίου Θεσσαλονίκης (από τα φανάρια Πέλλας στροφή δεξιά) προς Άδενδρο – Κύμινα.

2) Επισημαίνεται όμως ότι η πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας δεν θα είναι δυνατή μέχρι την 13.00 ώρα της Κυριακής 06-04-2014 και ως εκ τούτου προτείνεται η κίνηση μέσω Αλεξάνδρειας, Εγνατίας Οδού και Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3) Η κίνηση των οχημάτων από Γιαννιτσά προς Πέλλα και Κουφάλια και το αντίστροφο, θα διακοπεί στα φανάρια της Πέλλας από ώρα 07.50’ έως ώρα 08.15’. Η πρόσβαση θα πραγματοποιείται την ώρα αυτή μέσω Ραχώνας.

4) Από ώρα 07.00’ έως 10.00’ η κίνηση των οχημάτων εντός της Πέλλας θα πραγματοποιείται από την ανατολική περιφερειακή οδό (πίσω από το γήπεδο Πέλλας).

– Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι οδηγοί που επιθυμούν είτε να παραστούν – συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο Δρόμο, είτε να μετακινηθούν προς τους παραπάνω προορισμούς να προγραμματίσουν την έγκαιρη διέλευση τους προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

– Τέλος οι κάτοικοι της Πέλλας και οι επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν το Μαραθώνιο Δρόμο παρακαλούνται από την 06.00’ ώρα της Κυριακής 21-04-2013 να μη σταθμεύσουν τα οχήματά τους στη διαδρομή του Μαραθωνίου (οδοί Κ.Καραμανλή, Βασ. Παύλου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Τημενιδών, Ακροπόλεως και Βενιζέλου) και στον πεζόδρομο της Πέλλας.