111Αυξάνεται ολοένα το ποσοστό της ανεργίας στην περιοχή της Αλμωπίας καθώς η μία μετά την άλλη επιχειρήσεις της περιοχής βάζουν λουκέτο καταδικάζοντας σε ανέχεια ανθρώπους και νοικοκυριά. Κατά την επίσκεψή τους στον ΟΑΕΔ, στην Αριδαία, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”, Γιάννης Ανδρίτσος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Τρύφων Ούρδας, πληροφορήθηκαν από τους αρμοδίους του Οργανισμού ότι οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στην Αλμωπία ανέρχονται σε 2.500 εκ των οποίων περίπου το 1/4 είναι νέοι κάτω των 25 χρόνων. Οι βιομηχανίες της περιοχής έπαψαν να λειτουργούν και οι υπάρχουσες επιχειρήσεις δεν προσλαμβάνουν εργαζόμενους καθώς σπάνια εφαρμόζονται σχετικά προγράμματα και μόνο για εκείνες που καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές. “Είναι απάνθρωπο” δήλωσε ο Γιάννης Ανδρίτσος “υπάρχουν άνθρωποι που δεν κατάφεραν να μαζέψουν ούτε τα 50 ένσημα ώστε να βγάλουν βιβλιάρια υγείας. Υπάρχουν οικοδόμοι που είναι τέσσερα χρόνια χωρίς δουλειά. Αυτό είναι καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

112

 

113

 

Στο Αστυνομικό τμήμα Αριδαίας ο Γιάννης Ανδρίτσος, συνοδευόμενος από τον Τρύφωνα Ούρδα συζήτησε με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τις νέες διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του σώματος και τα πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν. “Οι περίπου 50.000 αστυνομικοί που εργάζονται σε όλη τη χώρα” δήλωσε ο κ. Ανδρίτσος δεν είναι πολλοί για το εύρος των δραστηριοτήτων τους. Να μην ξεχνάμε ότι είναι εκείνοι που εργάζονται 365 ημέρες το χρόνο, όλο το 24ωρο”.

 

114

 

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αριδαία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης συνάντησε φίλους του στον πεζόδρομο με τα εκπληκτικά καφέ και εμπορικά καταστήματα.

 

1

 

1

 

2