Η επιχειρησιακή δράση οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ελέγχθηκαν συνολικά 27 επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλου, 1.746 άτομα και 1.459 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 155 άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους

κλοΣτο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν από την 09.04.2014 το πρωί έως την 10.04.2014 το πρωί, αστυνομικές επιχειρήσεις από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 27 έλεγχοι σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλου, 1.746 έλεγχοι σε άτομα και 1.459 έλεγχοι σε οχήματα. Επίσης, προσήχθησαν 155 άτομα, εκ των οποίων 105 ημεδαποί και 50 αλλοδαποί.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν σ την προστασία κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων της χώρας, στην καταπολέμηση φαινομένων του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.