Φίλες και φίλοι συνδημότες,

 

 

 

11Αγαπητοί φίλοι, η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σήμερα σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ο κύκλος του πακτωλού των χρημάτων που έρεαν στα ταμεία των Δήμων έχει κλείσει. Η ευκαιρία που δόθηκε απλόχερα στις δημοτικές αρχές του παρελθόντος, πέρασε ανεκμετάλλευτη. Η οργανωτική και θεσμική κατάσταση του Δήμου άλλαξε και αυτή, με την μετάβαση από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη. Οι νέες ανάγκες, επιβάλλουν την ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος, που έχει να κάνει με την απαίτηση των τοπικών κοινωνιών, για δημιουργία ισχυρών Δήμων με στυλοβάτες ισχυρά Τοπικά Διαμερίσματα, ισχυρές Κοινότητες.  Επαναπροσδιορισμό των διαδικασιών που αγγίζουν “ΗΘΙΚΑ” τις λειτουργίες του Δήμου.  Έναν Δήμο, ικανό να ανταποκριθεί σε ένα μοντέλο ΚΑΘΑΡΗΣ αυτοδιοίκησης.
 

 

Όλοι εμείς λοιπόν που μπήκαμε στην διαδικασία για την διεκδίκηση του Δήμου Έδεσσας, οφείλουμε κατ’ αρχήν να απαντήσουμε ρεαλιστικά στις ανάγκες που καθημερινά ταλαιπωρούν τους πολίτες αυτού του τόπου, αλλά και στις ιδιαιτερότητες που αναπτύσσονται μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία.

 

Αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί και να δώσει αισιόδοξα μηνύματα και λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις, πρώτα για το σήμερα και μετά για το αύριο. Να απαντήσουμε στο τι ακριβώς θέλουμε για την ίδια την κοινωνία, που σ’ αυτή τη φάση χρειάζεται συνοχή. Να της δώσουμε την ευκαιρία να πάει μπροστά. Δεν είναι ανάγκη να ταυτίζουμε τη γενική κρίση που έχει επιφέρει το κεντρικό πολιτικό μας σύστημα με την τοπική κρίση. Είναι όμως αναγκαίο να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία, μέσα από πρωτοβουλίες που προωθούν την εξωστρέφεια με την ανάδειξη των συγκριτικών μας δικαιωμάτων, που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να δημιουργήσουν τις ομαλές συνθήκες για τη μετάβαση προς το μέλλον. Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μια γενικόλογη τοποθέτηση απέναντι στο πρόβλημα. Είναι η βασική αρχή για την επιτυχία. Οι επιμέρους προτάσεις, σε συνδυασμό με τη θέληση, τη γνώση και την αποτελεσματικότητα μπορούν να φέρουν την εμπιστοσύνη και να δώσουν στο κόσμο μια καλύτερη πρόταση για το μέλλον, που τους αφορά άμεσα. Το σχήμα μας δημιουργήθηκε ακριβώς για να απαντήσει άμεσα σε όλα αυτά με σεβασμό στον πολίτη και στις ανθρώπινες ανάγκες.

 

13Ας σκεφτούμε για λίγο, ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των δράσεων και των πράξεων που έγιναν μέχρι σήμερα. Θα έλεγα λοιπόν ότι αρκεί να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έγινε μέχρι σήμερα, ειδικότερα:

 

Η προσπάθειά μας δεν έχει καμία σκοπιμότητα, διότι αν στο μυαλό μας ήταν μόνο η εκλογή μας, σήμερα δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή την αίθουσα. Θα επιλέγαμε διαφορετικό δρόμο, τον εύκολο μέχρι σήμερα δρόμο, αλλά σε κάθε περίπτωση αναποτελεσματικό για την επόμενη ημέρα του Δήμου μας.

 

Όπως και ο Στράτος Καφετζής ανέφερε είμαστε ρομαντικοί. Δεν βλέπουμε τις δυσκολίες αλλά μόνο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για το Δήμο μας. Είμαστε και τεχνοκράτες έχοντας ο καθένας από εμάς κοινωνική και επαγγελματική παρουσία.  Η δραστηριοποίησή μας με τα κοινά του τόπου δεν έχει αρχή και τέλος την προεκλογική περίοδο. Μέσα από τις δράσεις μας σε πολιτιστικούς, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς, τοπικούς και θεματικούς συλλόγους προσφέρουμε καθημερινώς και εθελοντικά με όποιο μέσο διαθέτει ο καθένας μας.

 

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα πως σκεπτόμαστε να λειτουργήσουμε, πως σκεπτόμαστε να αλλάξουμε.

 

Αναλογιστείτε, πότε το εμείς μπήκε μπροστά, πότε, στα πλαίσια του Δήμου μας, το εγώ μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Η απάντηση είναι σχετικά εύκολη. ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΤΕ. Άραγε είναι δυνατόν ο ένας να αντικαταστήσει τους πολλούς? Σίγουρα όχι. Εύλογα το συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει είναι πως αν, «σκεφτείτε», είχαμε την δυνατότητα να παρακινήσουμε, να απελευθερώσουμε δυνάμεις των συμπολιτών μας, θα μιλούσαμε για μια νέα μέρα για τον Δήμο μας πέρα από δεσμεύσεις και κομματικές λογικές.

 

Αλήθεια παίρνοντας τα πράγματα με την σωστή σειρά σκεφτείτε τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου αυτού του τόπου. Ποια είναι η ευθύνη απέναντι τους? Αποτελεί βαθιά μας πίστη πως αν σήμερα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε, τότε θα μπορούμε να ονειρευόμαστε σε λίγα χρόνια μια άλλη  κοινωνία, μια άλλη ευημερία, μια άλλη προοπτική με παιδιά και νέους γαλουχημένους στο ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί υποχρέωση και καθήκον.

 

 

 

Πως θα γίνει πράξη αυτό? ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ……..ΠΑΙΔΕΙΑ …Εκπαίδευση.

 

Εκπαιδεύω, που σημαίνει ότι  διδάσκω με συστηματικό τρόπο κάποιον με σκοπό αυτός να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες

 

Φιλοδοξούμε να γίνει ο Δήμος μας, φορέας ειδικευμένης εκπαίδευσης και αλλαγής νοοτροπίας. Έναν Δήμο που θα λειτουργεί ως πυρήνας εκμάθησης, απόκτηση πολύτιμων δεξιοτήτων, εκπαιδεύοντας αγρότες, επαγγελματίες, νέους επιχειρηματίες, γονείς αλλά και παιδιά, σε θέματα που αφορούν την καθημερινή τους συμπεριφορά, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, το περιβάλλον. Φυσικά πάντα σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς εκπαίδευσης και κυρίως δίνοντας το καθημερινό ζωντανό παράδειγμα κάνοντας πράξη πρώτα εμείς ως νέα δημοτική αρχή αυτά που θέλουμε από τους συμπολίτες μας.

 

Κοιτάξτε βαθιά μέσα σας και αναρωτηθείτε:

 

Με τις λογικές που όλοι ζήσαμε μέχρι σήμερα, υπάρχει άραγε ελπίδα?

 

Θα αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη? 

 

Θα επιτρέψουμε να περάσει άλλη μια 5ετία ανεκμετάλλευτη?

 

Ή θα συναντάμε ξανά πάλι μετά από χρόνια τα ίδια ζητήματα, τα ίδια προβλήματα ? 

 

Θα τολμήσουμε να αλλάξουμε?

 

Ποιόν εκφράζει η λογική το « δικό» μας παιδί? 

 

Ποιος θέλει να χωρίζονται οι δημότες σε δικούς μας και δικούς τους?

 

Πως θα ανατραπεί η σημερινή κατάσταση με τις ίδιες λογικές και τα ίδια πρόσωπα?

 

Ήρθαμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε.

 

14Την επόμενη μέρα επιστημονικά και μεθοδικά για πρώτη φορά θα ζητήσουμε και θα καταγράψουμε οργανωμένα την βούληση των πολιτών του Δήμου μας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις με φορείς της περιοχής μας καταγράφοντας ότι για αυτούς είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Οι λύσεις που προτείνουν οι ίδιοι, ικανοποιούν ταυτόχρονα τα αιτήματά τους. Δημιουργώντας μια βάση δεδομένων με σκοπό την καταγραφή του τι θέλει ο κόσμος για τον Δήμο μας, ποιόν χαρακτήρα πρέπει να έχει η περιοχή μας, πως θα το πετύχουμε, ποια είναι τα βασικά μας προβλήματα, πως αυτά μπορούν αν λυθούν, ποιες είναι οι δεξιότητες των ενεργών συμπολιτών μας και πως μπορούν να γίνουν μέρος της λύσης. Ο πλούτος αυτός θα είναι ο οδηγός μας, το όραμά μας για την διαχείριση κάθε προβλήματος.

 

 

 

Ερχόμαστε λοιπόν μετά την καταγραφή δεδομένων, οραμάτων, λύσεων, σε μια βασική λογική που μας χαρακτηρίζει και που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτήριζε μέχρι σήμερα τον Δήμο μας.

 

Αλήθεια τι διεκδικήσαμε, τι κερδίσαμε, τι χάσαμε πόσες χαμένες ευκαιρίες, πόσα γιατί, τι να θυμηθούμε, τα στρατόπεδα, τα πανεπιστήμια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους δρόμους που δεν έγιναν, πως θα μπορούσε να είναι η πόλη μας, η κοινωνία μας αν διεκδικούσαμε, αν αγωνιζόμασταν, αν αντί για επιστολές και ψηφίσματα επιλέγαμε την δράση και το αποτέλεσμα.

 

 

 

Τελικά τι ισχύει στο Δήμο μας?

 

Ποιοι κανόνες τηρούνται?

 

Η επαφή με τους φορείς και τους επαγγελματίες της πόλης μας δίδαξε ότι οι επαγγελματίες θέλουν κανόνες κοινούς για όλους χωρίς παιδιά και αποπαίδια.  Όπως οι άνθρωποι του εμπορικού συλλόγου μας ανέφεραν το σύνθημά μας θα πρέπει να είναι « τέλος στη μιζέρια, ζωή στην πόλη τώρα».

 

Απαραίτητη προϋπόθεση  και απαράβατος κανόνας για την υλοποίηση των παραπάνω αρχών μας είναι η συλλογική λειτουργία.

 

Τέρμα το δημαρχοκεντρικό σύστημα που εξυπηρετεί όλους και τον δήμαρχο γιατί αποφασίζει για όλα , αλλά και τους συνεργάτες του ( αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους κ.λ.π. )αφού δεν παίρνουν πρωτοβουλίες, δεν αναλαμβάνουν ευθύνες και αρκούνται σε απλή διαχείριση επιδιδόμενοι σε απλές πελατειακές σχέσεις.   Με τη λειτουργία της ομάδας και την ύπαρξη συναποφάσεων αυξάνεται το αίσθημα ευθύνης των μελών της ομάδας, ιεραρχώντας τα προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και δίνεται προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Αρχή μας είναι ότι το ατομικό καλά θα εξυπηρετηθεί καλύτερα μέσα από το καλό του συνόλου. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για μια αποτελεσματική λειτουργία είναι ο σεβασμός των αποφάσεων της πλειοψηφίας σε σημαντικά ζητήματα που καθορίζουν και την φυσιογνωμία του συνδυασμού ( κοινωνικές ομάδες, περιβάλλον, ανάπτυξη κλπ ).

 

Με αυτήν την αρχή θα απευθυνθούμε στους συνδημότες μας καλώντας τους τόσο ατομικά όσο και μέσα από τους φορείς με τους οποίους εκφράζονται να πρωταγωνιστήσουν στη δημιουργία μιας άλλης αντίληψης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

Στην συλλογική πορεία που οραματιζόμαστε οι θεσμικοί φορείς του τόπου μας ( σύλλογοι ) επιδιώκουμε να έχουν το ρόλο του συμβούλου για τα θέματα αρμοδιότητάς τους, αφού κανένας δημοτικός σύμβουλος για παράδειγμα δεν μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και ζητήματα ευπαθών ομάδων από τους φορείς που ασχολούνται μα τα ζητήματα αυτά όπως είναι ο σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες ή ο σύλλογος καρκινοπαθών.

 

Στα πλαίσια του ενεργού ρόλου που θέλουμε για τους φορείς του τόπου μας ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ για την ουσιαστική λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, θεσμό που πρωτοκαθιέρωσε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αλλά που οι υφιστάμενες δημοτικές ομάδες στην πράξη τον ακύρωσαν αφού και για τη συγκρότησή της κινήθηκαν στη λογική ισορροπιών και ημετέρων αλλά και η σύγκλιση του έγινε τις δύο-τρείς φορές που υποχρεωτικά έπρεπε να συγκληθεί χωρίς ποτέ όμως με ευθύνη της διοίκησης να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα του τόπου μας.

 

Ασέβεια προς τους πολίτες αυτής του τόπου είναι και η μη κάλυψη της θέσης του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, θέση που προέβλεπε ο Καλλικράτης, για να είναι το ανάχωμα για κάθε αυθαιρεσία των διοικούντων και το μέσο για να βρίσκει ο δημότης το δίκιο του χωρίς να τρέχει πίσω από τους διοικούντες, αλλά που με ευθύνη όλων των δημοτικών ομάδων δεν καλύφθηκε. Αντί να συγκλίνουν σε κάποιο πρόσωπο που θα διέθετε το κύρος και τις ικανότητες για τη θέση αυτή, προτίμησαν να μη δυσαρεστήσουν κανένα υποψήφιο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αυξημένη πλειοψηφία που χρειαζόταν για την επιλογή. Σημαντικό εργαλείο δουλείας στο Δήμο θα αποτελέσει η δημιουργία ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ που θα ανιχνεύει τις δυνατότητες αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων.

 

Εμείς ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι το πρώτο μέλημά μας μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου θα είναι η σε συνεργασία με τις άλλες δημοτικές ομάδες επιλογή του ικανότερου για τη θέση αυτή.

 

Βασικό στοιχείο της συλλογικής μας λειτουργίας είναι η ουσιαστική λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, που τύποις υπάρχουν ως συλλογικά όργανα, στην ουσία όμως λειτουργούν με ένα μόνο πρόσωπο, τον πρόεδρο, που και αυτός όμως στην πράξη λειτουργεί ως υπάλληλος του Δήμου για όλες τις δουλειές.  

 

Κανένα έργο στα τοπικά διαμερίσματα χωρίς την προηγούμενη γνώμη και όπου χρειάζεται απόφαση των τοπικών συμβουλίων. Και επειδή σήμερα στην πρώτη μας συνάντηση δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με την αναλυτική παράθεση του προγράμματός μας, κάτι για το οποίο δεσμευόμαστε ότι θα γίνει τις επόμενες μέρες, επιτρέψτε μου επιγραμματικά να σας παρουσιάσω τις βασικές αρχές που διέπουν τη σύσταση, τη λειτουργία και τους σκοπούς της δημοτικής μας ομάδας.

 

 

 

Ποιοι είμαστε λοιπόν?  

 

Είμαστε

 

·         Δημότες του Δήμου Έδεσσας που πιστεύουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

 

 

 

·         Μια «ενωτική» κίνηση ανθρώπων, με κοινωνική και πολιτική «δράση».

 

 

 

·         Άτομα εξαρτημένα, μόνο από τους πολίτες του Δήμου της Έδεσσας

 

 

 

·         Πολιτικοποιημένοι, αλλά χωρίς δεσμεύσεις από κόμματα και συμφέροντα

 

 

 

·         Θέλουμε να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε

 

 

 

·         Να διασφαλίσουμε με θεσμοθετημένες διαδικασίες την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, την συμμετοχή στις αποφάσεις για την πόλη μας, το χωριό μας, την κοινωνία και την καθημερινή μας ζωή

 

 

 

Που Απευθυνόμαστε :

 

Απευθυνόμαστε:

 

·         Σε όλους τους πολίτες του Δήμου της Έδεσσας που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

 

 

 

·         Σε πολίτες οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στη επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

 

 

 

·         Στους πολίτες που βιώνουν τα αποτελέσματα μιας πόλης που μαραζώνει.

 

 

 

·         Στους πολίτες που αναγνωρίζουν τις δικές τους ευθύνες για την υποβάθμιση της πόλης.

 

 

 

·         Σε όλες εκείνες τις συνειδήσεις, που αντιστέκονται στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία.

 

 

 

Γιατί Αγωνιζόμαστε

 

Αγωνιζόμαστε

 

 

 

·         τη νομιμότητα στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών

 

 

 

·         στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων

 

 

 

·         τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του

 

 

 

·         τη συμμετοχική διαδικασία

 

 

 

1.      στο σχεδιασμό

 

 

 

2.      τον προγραμματισμό και

 

 

 

3.      την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος

 

 

 

·         την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δήμου και Δημότη

 

 

 

·         τη συμμετοχή του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν

 

 

 

την αλληλεγγύη και συνυπευθυνότητα πολίτη και Δήμου

 

 

 

 

 

 

 

Τι θέλουμε τελικά:

 

Θέλουμε:

 

·         Νέες δομές διαχείρισης που τις στελεχώνουν ικανά πρόσωπα

 

 

 

·         Ένα Δήμο δημιουργικό, αποτελεσματικό και αισιόδοξο για το μέλλον

 

 

 

·         Δημιουργική ανασυγκρότηση της περιοχής μας

 

 

 

·         Ένα μοντέλο που θα έχει σαν βάση την Ομάδα

 

 

 

·         Ένα μοντέλο που θα υπηρετείται από μια νέα ομάδα ανθρώπων αναγνωρίσιμων, αναγνωρισμένων και επιτυχημένων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς με την ελάχιστη εμπλοκή σε θέσεις εξουσίας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

 

·         Κυρίως όμως, μια ομάδα ανθρώπων με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο που θα συνθέσει την εμπειρία με την ζωντάνια των νέων ιδεών

 

 

 

·         Μια ομάδα να εμπνεύσει όλους τους πολίτες του Δήμου Έδεσσας, ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για το τόπο μας

 

 

 

ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΔΕΣΣΑ

 

 

 

Συμπερασματικά θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας. Θέλουμε η γνώμη σας να εκφραστεί. Θέλουμε την άποψή σας. Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς και εκφοβισμούς. Πρέπει όλοι να κάνουμε την υπέρβασή μας για να αλλάξει κάτι. Δεν είμαστε ούτε μπλε, ούτε πράσινοι, ούτε κόκκινοι. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ, με κοινά προβλήματα και πάνω από όλα αγαπάμε όλοι τον ίδιο αυτόν τον τόπο όπου ζούμε και θέλουμε να ζούνε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

 

Οι παραπάνω αρχές σύστασης λειτουργίας και επιδιωκόμενου σκοπού της δημοτικής μας ομάδας εκφράζονται στο όνομα και στο έμβλημα του συνδυασμού μας τα οποία και σας παρουσιάζουμε.

 

 

 

 

 

 

 

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

 

 

 

 

 

Νιώθοντας την ανάγκη να πάρουμε μερίδιο ευθύνης, να γίνουμε μέρος της λύσης του προβλήματος της περιοχής μας, επικοινωνούμε μαζί σας δίνοντας το στίγμα των διαδικασιών, που έχουν στόχο την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας, προς την κατάκτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

 

 

 

Η διαδρομή ξεκινά με σεβασμό στις προσπάθειες του παρελθόντος, με πίστη όμως σε μια νέα κουλτούρα, την κουλτούρα της επιτυχίας.  Tην δυνατότητα να ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας

 

 

 

Στόχος μας η δραστηριοποίηση όλων των πολιτών που νοιάζονται για την περιοχή μας και στη συνέχεια η προσπάθεια της υλοποίησης του κοινού μας οράματος για έναν Δήμο ελκυστικό στους πολίτες του.

 

 

 

Για να γίνει πράξη ένα όραμα απαιτείται η συμμετοχή όλων.  Κανείς δεν περισσεύει.  Όποιος μπορεί να προσθέσει ένα λιθαράκι, την κατάλληλη στιγμή, είναι χρήσιμος και απαραίτητος.  Στην προσπάθεια αυτή όλοι μας πρέπει να συστρατευτούμε προσφέροντας στο κοινό όραμα.  Η παρουσία και η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του εγχειρήματος.

 

 

 

Είμαστε εδώ προσπαθώντας να δώσουμε αξία στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετέχοντας, γιατί αυτό αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση μας, βασισμένοι στα οράματα, τα αποτελέσματα και τα δείγματα γραφής που η μέχρι σήμερα πορεία μας καταδεικνύουν.  Η προσπάθεια μας βασισμένη στην γνώση, την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα για σύνθεση και συνεργασία, φιλοδοξούμε να αποτελέσει την βάση για την παραγωγή αποτελεσμάτων μην αφήνοντας τίποτα στην τύχη.

 

 

 

 

Όλοι εμείς που θα κληθούμε να υλοποιήσουμε το όραμα αυτό έχουμε πολλά να χάσουμε.  Τα παιδιά μας όμως έχουν να κερδίσουν πολλά, με πρώτο το στοίχημα, της ζωής τους και της παραμονής τους, στην πόλη που αγαπούν και μεγαλώνουν.