270414_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝ ΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ 1Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ «Ιωάννης Βελλίδης», για την 99η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ Κοινωνικών Επιστημών, Θεοφάνης Μαλκίδης, ο οποίος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα : “Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία της Μνήμης; Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την επαναφορά της Αρμενικότητας”.
Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων ανέφερε :
«Η 99η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων μας δίνει την σπίθα για να διατηρήσουμε άσβεστη στη συλλογική μνήμη, μια μαύρη σελίδα της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. Μια επέτειο, που οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε ζωντανή, για να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων εναντίον της ίδιας της ανθρωπότητας.
Είναι καθήκον όλων μας να θυμόμαστε και να τιμούμε, με έμπρακτο σεβασμό, τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, μίας από τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες της νεώτερης ιστορίας, σε μία από τις πιο μελανές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας των λαών. Και είναι χρέος της Παγκόσμιας Κοινότητας να αναγνωρίσει αυτή τη Γενοκτονία στην οποία έχασαν τη ζωή τους 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι.
Η Θεσσαλονίκη τιμά και θα τιμά πάντα, με τον ίδιο σεβασμό, τους μάρτυρες της γενοκτονίας των Αρμενίων».