Το edessanews.gr και οι δημοσιογράφοι Τάσος Δούκλης και Τόνια Σπετσιώτη παραβρέθηκαν εχθές στην παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου «Δημοτική Πρωτοβουλία Έδεσσα-Βεγορίτιδα».

 

IFΗ αίθουσα της Νομαρχίας δεν χωρούσε τον κόσμο που ήθελε να παραστεί στην εκδήλωση-παρουσίαση του συνδυασμού και πολλοί ήταν και έξω από την αίθουσα! Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «Εμείς την παρουσίαση έπρεπε να την κάνουμε στο θέατρο της Γαβαλιώτισσας». Συντονιστής ήταν ο κύριος Δημήτρης Γηρέας. Τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου προλόγισε ο καλός του φίλος (διαπρεπής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και παλιός αντιπρύτανης) Σκαλίδης Ελευθέριος. Βρέθηκε εκεί από αγάπη προς τον τόπο μας. Μίλησε με θερμά λόγια για τον Δημήτρη Γιάννου χρησιμοποίησε μάλιστα και μια χαρακτηριστική Κρητική Μαντινάδα «Σαν είναι ο τράγος δυνατός, δεν τον κρατάει μάντρα, ο άντρας κάνει τη γενιά και η γενιά τον άντρα.». Τρία ρήματα μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Δημήτρη Γιάννου όπως είπε χαρακτηριστικά ο επιστήθιος φίλος του «Γνωρίζει, μπορεί και θέλει», και ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος από το πολυπληθή κοινό ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας.

 

 

Ο Δημήτρης Γιάννου εκθείασε πολλούς συνεργάτες του που τον βοήθησαν σε αυτά τα 3,5 χρόνια και ένας από αυτούς ήταν ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππος Γκιούρος τον οποίο χαρακτήρισε “προστάτη”.
Χρησιμοποίησε ανθρώπινο και ζεστό λόγο μιλώντας από καρδιάς. Ευχαρίστησε πολλές φορές το κοινό που ήλθε να τον στηρίξει. Στην προηγούμενη προεκλογική παρουσίαση ήταν λιγότεροι ενώ σε αυτές πολλοί περισσότεροι. «Για μένα είναι ευτυχία να μπορώ να σας βλέπω στα μάτια και να σας λέω καλημέρα ακόμη και μετά τη θητεία μου ως δήμαρχος». Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός αυτό που είπε ο Δημήτρης Γιάννου “Μετά από 5 χρόνια δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος γιατί παραπάνω από 2 θητείες δεν πρέπει κανένας να πολιτεύεται”.

IFΖήτησε πολλές φορές συγγνώμη από τους απλήρωτους εργαζόμενους «νομίζετε ότι δεν αγχώνομαι για τους απλήρωτους εργαζόμενους; Συγγνώμη από καρδιάς που σας ταλαιπωρώ» και συνέχισε «εδώ εγώ όμως ήλθα να κάνω διάλογο κι όχι μονόλογο».

Έξυπνα, απευθυνόταν και ρωτούσε το κοινό και το κοινό ανταπαντούσε. Ο μεγαλύτερος καημός του είναι ότι το 2010 ζούσε η μητέρα του ενώ τώρα που την έχασε νοιώθει ένα μεγάλο κενό. Μας προϊδέασε ότι εδώ δεν ήλθε να πει λόγια του αέρα αλλά ότι θα απαντήσει με ντοκουμέντα προς τον πολιτικά αντίπαλό του Ιωάννη Σόντρα.

Στη συνέχεια μίλησε πολύ ώρα για την θητεία του ως πρώτος πολίτης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Το ταμείο του Δήμου δεν μπορούσε να αποδοθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και υπήρχε ένα παράθυρο όπου προέβλεπε να μπορεί να δοθεί στις 28 Φλεβάρη 2010. «Σήμερα έχουμε 28 Απριλίου 2014 και το ταμείο ακόμη δεν έχει αποδοθεί». Μιλώντας με ντοκουμέντα έδειξε με διαφάνειες ότι έγιναν 3 διαφορετικοί ανεξάρτητοι έλεγχοι με διαφάνεια και οι ίδιοι ήταν αμέτοχοι. «Σε κανέναν δεν εύχομαι να έλθει σε αυτήν τη θέση, δεν θέλεις κανέναν να στείλεις φυλακή, μίλησε από μέσα μας και το ανθρώπινο στοιχείο».

 

IFΈτσι λοιπόν οδηγήθηκε η υπόθεση στη δικαιοσύνη και εντομεταξύ ο Δήμος δεν είχε ούτε Α.Φ.Μ. ούτε πληρωμένο το Ι.Κ.Α. Έτσι ήλθαμε στις 19 Μαρτίου 2014 και ο Δημήτρης Γιάννου ανακρίθηκε για την υπόθεση. Η υπόθεση ή κλείνει και πηγαίνει στο αρχείο ή πηγαίνει στην κύρια ανάκριση. Πέρασε δύσκολες ώρες ο ίδιος και οι συνεργάτες του, να περιμένουν έξω από το γραφείο 30-40 εργαζόμενοι και να ζητάνε δεδουλευμένα χρήματα και συνέχισε λέγοντας «Αφού αθωώθηκες όπως λες, θέλω το χαρτί που αναγράφει ότι είσαι αθώος, οφείλουν να έχουν τιμή και να λένε την αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου μίλησε για την επιθυμία της προσφοράς «εμείς δεν είμαστε Σωτήρες αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε τον Δήμο όρθιο». Ο ίδιος πριν 3,5 χρόνια είχε περισσότερα χρήματα ενώ σήμερα όχι, γι’ αυτό και ζήτησε από τους υποψήφιούς του να κάνουν λιτή προεκλογική εκστρατεία κι όχι αφισοκολλήσεις και αφισορύπανση με αποτέλεσμα να φαίνεται άσχημα η πόλη. Πολλές φορές βγαίνει πρωί-πρωί από το σπίτι του και έχει την ευθιξία να πηγαίνει σε πολλές γωνιές της Έδεσσας να βλέπει τι γίνεται καθώς και να πηγαίνει στο εμπορικό κέντρο και να συζητάει με ανθρώπους και να ακούει τα προβλήματα των πολιτών. Δηλώνει υπερήφανος που δεν χρωστάει σε κανέναν αλλά όχι και για την κοινωνική πολιτική του Δήμου η οποία δεν έγινε άψογα.

IFΈκανε αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν, αλλά από τα λάθη μαθαίνεις «εμείς μιλάμε με εσάς, είμαστε στον κόσμο, στα καφενεία, εν ανάγκη πηγαίνουμε και στα σπίτια μέσα να ακούσουμε τα προβλήματά σας, δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό».

Το όραμά του είναι η πόλη της Έδεσσας να γίνει στολίδι των Βαλκανίων. «Είμαστε νοικοκύρηδες και θα το λέμε ακόμη κι αν κάποιοι δεν το θέλουν».

Τέλος παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους και για κάθε έναν είχε κάτι ξεχωριστό να πει. «Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της Νίκης». Η εκδήλωση τέλειωσε στις 22:15.

 

IF

 

IF