280414_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛ ΒΗΣ 3«Από τις 26 Μαΐου ξεκινάμε σκληρή δουλειά, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, αφού και έτοιμοι είμαστε και την εμπειρία διαθέτουμε, ώστε να ανταποκριθούμε άμεσα στις απαιτήσεις της νέας πενταετίας για την Κεντρική Μακεδονία και το Δήμο Βόλβης», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη συνάντηση του σήμερα με τον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα στο Σταυρό Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλβης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε η Δημοτική αρχή με τον Περιφερειάρχη όλη την προηγούμενη περίοδο πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούσαν το Δήμο. Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως «για εμάς στην “Αλληλεγγύη” προτεραιότητα έχουν οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών και τέτοιου είδους θέματα κυριαρχούν στο πρόγραμμά μας, ενώ επισήμανε πως με γνώμονα την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, η περιοχή του Δήμου Βόλβης θα γνωρίσει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη βελτίωση και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών. Εμείς πιστεύουμε πως η ένταξη νέων έργων στο νέο ΕΣΠΑ πρέπει να συναποφασισθεί με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες κι αυτό θα κάνουμε, για να μπορέσουμε να λύσουμε ουσιαστικά προβλήματα των συμπολιτών μας». Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» τόνισε ότι «ο Δήμος Βόλβης μπορεί να προσφέρει αλλά και να κερδίσει πολλά, τόσο από τον Τουρισμό, όσο και από τον αγροτικό τομέα. Αυτό θα γίνει με συνεργασία στην πράξη κι όχι απλώς στα λόγια».
280414_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛ ΒΗΣ 4Ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή συνοδευόμενος από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης» και επισκέφτηκε επίσης την Ασπροβάλτα, τη Ν. Απολλωνία και το Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους κι επαγγελματίες από τους οποίους δέχτηκε ευχές για τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου.
Στο πλαίσιο της περιοδείας ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Λυδίας, όπου εξήρε το αξιοθαύμαστο όπως το χαρακτήρισε πνευματικό και κοινωνικό έργο αλλά και τις δραστηριότητες της Μονής, οι οποίες, όπως είπε κατά τη συνάντησή του με Μοναχές, «χαρακτηρίζονται από ουσιαστικό “άνοιγμα” στη νέα γενιά, γεγονός που καταγράφεται με απόλυτη επιτυχία».
«Παρακολουθούμε το έργο σας, είστε πετυχημένος και ευχόμαστε την επιτυχία σας ώστε να συνεχιστεί η άριστη έως σήμερα συνεργασία μας και η επίλυση ζητημάτων κρίσιμων που αφορούν και τη Μονή», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι Μοναχές.
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθερά δίπλα σας και την επόμενη κρίσιμη πενταετία, ως συνοδοιπόροι και αρωγοί των προσπαθειών σας», τόνισε εμφατικά ο κ. Τζιτζικώστας.
Το πρόγραμμα του κ. Τζιτζικώστα συνεχίζεται με περιοδεία στο δήμο Παιονίας στο Κιλκίς και θα ολοκληρωθεί με ομιλία του σε φίλους της ‘»Αλληλεγγύης» στις 8.00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.