1Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνάντησε το πρωί ο Γιάννης Ανδρίτσος στα γραφεία τους στην Εδεσσα, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Τρύφωνα Ούρδα, Θεοδώρα Γουγούση, Πέτρο Πριβαρτιτσάνη, Νίκη Ποζίδου και Ειρήνη Πολατσίδου. Σε πανελλαδικό επίπεδο πραγματοποιούταν την Τετάρτη, σε κάθε διοίκηση η άσκηση επί χάρτου “Πυρσός” με τη συμμετοχή αξιωματικών της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας και εκπροσώπων εμπλεκομένων υπηρεσιών. Στην Π.Υ. Εδεσσας υπηρετούν 33 μόνιμοι και 12 πενταετούς θητείας πυροσβέστες ενώ σε κάθε βάρδια βρίσκονται σε ετοιμότητα 4 οδηγοί. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ενώ επισήμανε την έλλειψη σχεδιασμού και προληπτικών μέτρων από πλευράς Περιφέρειας σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, όπως συνέβη πρόσφατα την ημέρα του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μ. Αλέξανδρος” με τους απροσπέλαστους, από τη νεροποντή, δρόμους.

2

3

4Στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας “Όραμα” ο Γιάννης Ανδρίτσος ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται, το οποίο είναι σημαντικό και έρχεται να καλύψει ακόμη και την έλλειψη ψυχολόγου και ψυχιάτρου στο νοσοκομείο Εδεσσας. Οι δράσεις του κέντρου αφορούν στην ενημέρωση των παιδιών για τις διάφορες εξαρτήσεις, τη συμβουλευτική στήριξη της οικογένειας, την μητρότητα, την ενημέρωση κοινωνικών ομάδων, τον εθελοντισμό, Οι τέσσερις όλοι κι όλοι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά προβλήματα του Κέντρου ενώ όπως είπαν στον κ. Ανδρίτσο είναι “στον αέρα” καθώς έληξε από καιρό η προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον ΟΚΑΝΑ, στον οποίο το Κέντρο Πρόληψης υποβάλλει το σχέδιο των δράσεών του. Επί πλέον ζητούν να λυθεί το θεσμικό πλαίσιο καθώς υπάγονται ταυτόχρονα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας με αποτέλεσμα να δημιουργείται “μπάχαλο”.

5

6
Στο ίδιο, με το ΕΚΑΒ, κτίριο στεγάζεται το “Περίτεχνο”, το παραγωγικό εργαστήριο όπου άτομα με αναπηρίες επιδίδονται σε χειροποίητες δημιουργίες. Δώδεκα παιδιά απασχολούνται σε καθημερινή βάση υπό την εποπτεία δύο ατόμων που παραμένουν απλήρωτα επί οκτώ μήνες.
       Μετά την ενημερωτικού τύπου περιοδεία ο Γιάννης Ανδρίτσος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν καταστήματα στο κέντρο της Εδεσσας όπου τους υποδέχθηκαν οι επιχειρηματίες με ιδιαίτερο αίσθημα φιλοξενίας.
7
8
9
10
11
12
13