2

Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν στο Γιάννη Ανδρίτσο εκατοντάδες φίλοι του που έσπευσαν από κάθε γωνιά του νομού Πέλλας να παρακολουθήσουν την κεντρική προεκλογική του ομιλία, το βράδυ της Δευτέρας, στα Γιαννιτσά. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό “Κεντρική Μακεδονία Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”, του Γιάννη Ιωαννίδη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου  ως έναν σημαντικότατο παράγοντα για την ανάπτυξη νομού Πέλλας σε όλους τους τομείς.

 

Στηλίτευσε την αδιαφορία της απερχόμενης διοίκησης της περιφέρειας για χρονίζοντα σημαντικά προβλήματα όπως το τμήμα της εθνικής οδού από τα Γιαννιτσά μέχρι την Πέλλα, που πλημμυρίζει και γίνεται αδιάβατο σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση, την παραμέληση των διαγραμμίσεων, του κατεστραμμένου οδοστρώματος, τα γεφύρια…της Αρτας, τις αφώτιστες περιοχές, την έλλειψη αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, την εγκατάλειψη της  τουριστικής ανάπτυξης του νομού, Και κυρίως για την εγκληματική, όπως τη χαρακτήρισε, αμέλεια της απερχόμενης διοίκησης να μη διεκδικήσει τη σύνδεση του νομού με την Εγνατία οδό, με αποτέλεσμα η Πέλλα να είναι η μόνη περιοχή που παραμένει στην απομόνωση.

 

Ο κ. Ανδρίτσος παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την Πέλλα δίνοντας έμφαση, εκτός από την άμεση βελτίωση  του οδικού δικτύου, σε μία σειρά ρεαλιστικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα, ως ενιαία δράση στην Κεντρική Μακεδονία και θα τονώσουν την εμπορική δραστηριότητα των χειμαζόμενων επιχειρήσεων. Προανήγγειλε τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στο Μουσείο της Πέλλας όπου, κάθε χρόνο, θα διοργανώνεται διεθνές συνέδριο και θα ταξιδεύει την Πέλλα σε κάθε γωνιά της γης. Εισήγαγε την πρόταση, για πρώτη φορά στο νομό, του θρησκευτικού τουρισμού που θα αναδείξει σημαντικότατα θρησκευτικά μνημεία, άγνωστα και σε κατοίκους της περιοχής μας. Μιλώντας για τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο θα διαχειρίζονται απευθείας πλέον οι περιφέρειες της χώρας, περιέγραψε το στόχο του για την ενίσχυση της δικής μας τοπικής οικονομίας με τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, το “σύμμαχο του επιχειρηματία“. Ανακοίνωσε ότι, με δική του παρέμβαση, ενισχύονται οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη με την πρόσληψη τουλάχιστον 5 επιστημόνων, στο πλαίσιο της εκτροφής προβάτων.

 

Ο Γιάννης Ανδρίτσος επανέφερε τα ερωτήματα που είχε απευθύνει προς την απερχόμενη διοίκηση κατά την ομιλία του στο Λουτράκι και ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

1. Αν υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες στο ψηφοδέλτιο της ” Αλληλεγγύης” του Απόστολου Τζιτζικώστα, στο νομό Πέλλας, κατά την άσκηση δημόσιων καθηκόντων προσώπων και σε ποιούς αφορούν.

2.Γιατί καθυστερούν την ανακοίνωση του πορίσματος των ελεγκτών για την ΕΥΡΩΑΠ και το χιονοδρομικό, για μετά τις εκλογές; Γιατί άλλαξαν 3 φορές οι εκκαθαριστές και ποιοί τους έλεγχαν.

3.Με ποιά κριτήρια η απερχόμενη διοίκηση εντάσσει και απεντάσσει δημόσια έργα, ποιός ωφελείται και γιατί οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκες αποζημιώσεις σε εργολάβους;

4. Γιατί οι δαπάνες αποχιονισμού την περίοδο 2013-2014 κόστισαν 250.000 ευρώ, με θερμοκρασίες 15 και 19 βαθμούς Κελσίου;

5. Ηταν νόμιμο κρατικό αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε τροχαίο; Γιατί δεν αποσύρθηκαν τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και γιατί κυκλοφορούν με συμβατικές και όχι κρατικές πινακίδες; Ποιός πληρώνει τις ζημιές;

6. Γιατί οι δαπάνες, το τρέχον εκλογικό έτος, για δημόσιες σχέσεις ξεπέρασαν κάθε όριο; Γιατί έταξε χρήματα σε συλλόγους τα οποία ουδέποτε έδωσε και γνωρίζει ότι δεν θα δώσει αλλά μέχρι τότε ελπίζει να υφαρπάξει αρκετές ψήφους.

 

Ο Γιάννης Ανδρίτσος τόνισε ότι “επειδή η παρατεταμένη σιωπή γεννά υποψίες, 

επειδή τις εύκολες δικαιολογίες περί “πολιτικού κουτσομπολιού” δεν τις καταπίνει πλέον κανένας πολίτης αμάσητες, 

επειδή η εντιμότητα όλων ημών που ασχολούμαστε με τα κοινά δεν θεωρείται αυτονόητη αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε καθημερινά, περιμένω άμεσα απαντήσεις”

 

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τα μηνύματα ενθουσιασμού και σιγουριάς που εισπράττει απ’ άκρου εις άκρον του νομού για το εκλογικό αποτέλεσμα, μηνύματα που θεωρούν δεδομένη τη νίκη του συνδυασμού “Κεντρική Μακεδονία Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” γιατί το ζητούμενο πλέον είναι το ήθος, η καθαρότητα του δημόσιου βίου και η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κανείς και να αδράχνει τις νέες ευκαιρίες. 

3

4

Φίλες και φίλοι

 

Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που σας βλέπω απόψε όλους εδώ, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές

σ’ έναν αγώνα που δεν είναι απλά προεκλογικός με υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται ποτέ. Αλλά σ’ έναν αγώνα βαθύτατα ουσιαστικό,

με πολιτικά και ηθικά χαρακτηριστικά. 

Πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα και το ρεαλιστικό όραμα

και έναν παλαιοκομματισμό, που επιδιώκει με παλιά φθαρμένα υλικά, χωρίς φαντασία και πρόταση, απλά να ανακαταλάβει τις καρέκλες της Περιφέρειας.

Είναι δηλαδή με απλά λόγια μια μάχη ανάμεσα στο λαϊκισμό του τίποτα και

στη γνώση, τη συγκρότηση και το σχεδιασμό της δικής μας ομάδας.

Είναι μια μάχη ανάμεσα στο σκοτεινό και ανήλιαγο καθεστώς της περιφερειακής ενότητας Πέλλας

και το φωτεινό, το διάφανο, το ξεκάθαρο τοπίο που διαμορφώνει η δική μας πρόταση.

Αυτήν τη μάχη ο τόπος, οι πολίτες, εμείς, όλοι μαζί

 πρέπει να την κερδίσουμε δυναμικά και ηχηρά.

 Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από κάθε γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας, από κάθε γωνιά του νομού Πέλλας το μήνυμα είναι ένα:

Τέλος στον καιροσκοπισμό ανθρώπων που είναι πολιτικά αγνώμονες και ιδεολογικά αλλοπρόσαλλοι,  που γαντζώνονται από καρέκλες είτε επειδή αυτό έχουν σαν επάγγελμα είτε επειδή θέλουν να καλύψουν τα νώτα τους για όσα γκρίζα ζητήματα διερευνά η Δικαιοσύνη.

Ε, όχι λοιπόν, το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πολύ πιο σημαντικό από τις προσωπικές αγωνίες του καθενός ή τις επιθυμίες κάποιων, που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή,  και θέλουν τώρα να παραμείνουν περιφερειάρχες για όσο καιρό εκείνοι επιλέγουν. Και μάλιστα σε καιρούς που οι ευκαιρίες προσφέρονται απλόχωρα και μόνο οι ικανότεροι μπορούν να τις αδράξουν.

 

Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 20142020 θα τα διαχειριστούν, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, απευθείας οι 13 Περιφέρειες της χώρας, με βάση το σχεδιασμό τους και την ικανότητα να διεκδικήσουν δυναμικά όσο το δυνατόν περισσότερα.

Η δική μας προσπάθεια έχει έναν ξεκάθαρο στόχο: να οργανώσουμε τη δική μας ισχυρή τοπική οικονομία. Στηρίζοντας όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας με όλα τα μέσα, με νέους θεσμούς και κυρίως με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Μια δυνατή οικονομία, που θα δημιουργούσε δικές της συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για τους ανθρώπους της.  

Η εμπειρία της κρίσης μας έχει διδάξει πολλά. Τώρα που η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το τούνελ κάποιες περιοχές θα προηγηθούν και κάποιες άλλες θα υστερήσουν.

Για το νομό Πέλλας πέρασαν τριάμισι χρόνια χαμένων ευκαιριών. Το τρένο της ανάπτυξης πέρασε από τα μέρη μας αλλά δεν το αντιληφθήκαμε και έφυγε χωρίς εμάς.

Την ώρα που οι περιφέρειες στην Ευρώπη αποκτούν νέο ρόλο, εμείς στην Πέλλα βιώνουμε αναχρονιστικές καταστάσεις και διοικούμαστε από ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με τις επιταγές εποχής μας.

Η απουσία των αναγκαίων έργων και υποδομών δεν αφήνουν την Πέλλα να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στη γεωργία, τη μεταποίηση,

τον πολιτισμό,

τον τουρισμό,

το εμπόριο

και τις μεταφορές.

 

Η Πέλλα ταλαιπωρείται χρόνια τώρα από τους ακατάλληλους δρόμους, σε κάθε δυνατή βροχή μετατρέπονται σε λίμνες κόβοντας στα δύο το νομό.

Το τμήμα από Γιαννιτσά προς Πέλλα δύο φορές μέσα στις τελευταίες εβδομάδες πλημμύρισε παραλύοντας την κυκλοφορία  των αυτοκινήτων, δοκιμάζοντας τις αντοχές οδηγών και οχημάτων. Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή σφυρίζει αδιάφορα και δεν απαντάει καν στις αναφορές της τροχαίας για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα.

Στην Εθνική Οδό ‘Εδεσσας Θεσσαλονίκης οι οδηγοί κάνουν σλάλομ για να αποφύγουν τις λακκούβες. Εδώ και ενάμισι χρόνο ουδείς φρόντισε να κλείσει τις επικίνδυνες λακκούβες.

Τα φανάρια  συχνά δεν λειτουργούν. Ο φωτισμός σε μεγάλα τμήματα του δικτύου είναι ανύπαρκτος. Αφώτιστη η πόλη των Γιαννιτσών στην είσοδό της παρά τις επανειλημμένες εισηγήσεις.

Αφώτιστες και οι διασταυρώσεις στην Καρυώτισσα, το Τριφύλλι, τον Αγιο Γεώργιο, το Παλαίφυτο.

Η  γέφυρα του Μεσιανού θυμίζει το γεφύρι της Αρτας (χωρίς τη γυναίκα του πρωτομάστορα ευτυχώς!).  Τρία χρόνια το παιδεύουν και ακόμη να το φτιάξουν. Ανάλογη η κατάσταση και με τη γέφυρα του Αρχοντικού.

 

 

Οι διαγραμμίσεις σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου θεωρούνται, φαίνεται, περιττές.

Η απερχόμενη διοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας και του νομού μας, σαν να ξύπνησε ξαφνικά από βαθύ λήθαργο, ανακάλυψε ότι όλα αυτά απουσιάζουν.

Ανακάλυψε επίσης ότι δεν έγιναν ποτέ οι παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.  Η παράκαμψη Μαυροβουνίου, η γέφυρα του Αρσενίου, το φράγμα της Καλής. Δεν μας εξήγησαν ποτέ όμως γιατί το κονδύλι για το έργο της παράκαμψης Γιαννιτσών πήγε στη Θεσσαλονίκη!

Και έτσι αποφάσισαν να μας εξαγγείλουν ξανά έργα που όφειλαν να είχαν ολοκληρώσει.

Είπαν ότι ετοιμάζονται κάτι μελέτες, βγήκαν τις τελευταίες εβδομάδες και κάτι μπουλντόζες στους δρόμους, έγινε και κάποια χαλικόστρωση και κάπως έτσι οι απερχόμενοι προσπαθούν να παραπλανήσουν τον αφελή ψηφοφόρο.

Πλανώνται όμως οι ίδιοι πλάνην οικτράν.

 

Οι ψηφοφόροι έπαψαν να είναι αφελείς.

Οι Μαυρογιαλούροι έχουν θέση στην πολύπαθη δημόσια ζωή του τόπου μόνο ως κωμικές και γραφικές φιγούρες.

Ποιος πολίτης της Πέλλας δεν χαμογέλασε όταν άκουσε τον κ. Θεοδωρίδη να παρουσιάζει ως έργο του για το νομό τον κάθετο άξονα που θα συνδέσει την Εγνατία οδό με τον Κοπανό;

Αυτό μάλιστα, είναι έργο!

Κρίμα, όμως, γιατί πιστώνεται στον συνάδελφό του, της Ημαθίας. Τι να γίνει; Δανειζόμαστε από τους γείτονες κανένα έργο για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ούτε κουβέντα όμως για την εγκληματική τους αμέλεια, να ΜΗΝ διεκδικήσουν τη σύνδεση του νομού μας με την Εγνατία  καταδικάζοντας την Πέλλα στην απομόνωση και τη στασιμότητα.  Το έχω ξαναπεί.  Θα έπρεπε να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη από τους πολίτες του Νομού αντί να τους παραπλανούν με ανούσια πυροτεχνήματα.

 

Εκοψαν την κορδέλα της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Εδεσσας και καμώνονται ότι είναι δικό τους το έργο. Η συμβολή τους στα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα δύο νοσοκομεία του νομού περιορίζεται στις γιορτούλες και τα εγκαίνια του έργου, που δεν ήταν κάν δικό τους.

Αλλά δεν διεκδίκησαν ποτέ τον αξονικό τομογράφο για το νοσοκομείο των Γιαννιτσών, που δεν λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2013 αν και εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή 140.000 ανθρώπων.   

 

5

Φίλες και φίλοι

Στην προηγούμενη ομιλία μου στο Λουτράκι έθεσα δημοσίως

κάποια ερωτήματα προς την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, αυτά δηλαδή που βρίσκονται και στα χείλη πολλών από εσάς.  Τους κάλεσα να δώσουν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις.

Τήρησαν σιγή ασυρμάτου.

Είπαν ότι κάνουμε πολιτικό κουτσομπολιό, αλλά δεν απάντησαν.
Δεν έδειξαν τη στοιχειώδη ευθιξία που έχει κάθε άνθρωπος όταν νιώθει ότι θίγεται
.

Δεν προσβλήθηκαν.

Επειδή η παρατεταμένη σιωπή γεννά υποψίες,

επειδή  τις εύκολες δικαιολογίες δεν τις καταπίνει κανείς πλέον αμάσητες,

επειδή η εντιμότητα όλων ημών που ασχολούμαστε με τα κοινά, δεν είναι αυτονόητη και θα πρέπει να την αποδεικνύουμε καθημερινά.

Επαναφέρουμε τα ίδια ερωτήματα και περιμένουμε απαντήσεις.


1. Υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες στο Ψηφοδέλτιο της” Αλληλεγγύης”; Ποιες είναι αυτές και σε ποιους αφορούν; Ισχύουν τα περί ποινικών διώξεων προσώπων κατά την άσκηση των δημοσίων καθηκόντων τους; Απαιτούμε από την απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση να ξεδιαλύνει νεφελώδεις καταστάσεις και να απαντήσει στους συμπολίτες μας, με πειστικά επιχειρήματα, σε όλα τα εύλογα ερωτήματα.

 

2. Ποιοί  καθυστερούν την ανακοίνωση του πορίσματος των εκκαθαριστών για την ΕΥΡΩΑΠ και το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν για μετά τις εκλογές;  Γιατί από το 2011 έως το 2013 άλλαξαν τρεις φορές οι εκκαθαριστές της επιχείρησης. Ποιοί έλεγχαν τους ορκωτούς λογιστές, κάποιοι από τους οποίους επί 13 μήνες έμεναν άπραγοι χωρίς να ασκούν τα καθήκοντά τους;

 

3. Με ποιά κριτήρια η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας εντάσσει και απεντάσσει έργα και ποιός ωφελείται από αυτή την πρακτική; Ποιά η σκοπιμότητα του να αναθέτει κανείς έργα σε εργολάβους και μετά να διαλύει την εργολαβία πληρώνοντας υπέρογκες αποζημιώσεις στους εργολάβους;

 

4. Οι δαπάνες του αποχιονισμού αποδείχθηκαν ιδιαίτερα… ελαστικές. Το 2013 -2014 με θερμοκρασίες το χειμώνα 15 και 19 βαθμούς κελσίου, οι δαπάνες αποχιονισμού έφθαναν τις 250.000  ευρώ.

 

5. Αληθεύει η πληροφορία ότι σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με εμπλεκόμενο κρατικό όχημα; Το όχημα αυτό εκινείτο νόμιμα; Είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες; Ποιος θα αποκαταστήσει τις ζημιές; Γιατί δεν έχουν αποσυρθεί τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και γιατί κυκλοφορούν με συμβατικές και όχι κρατικές πινακίδες; Καλούμε την απερχόμενη διοίκηση να απαντήσει για να δώσει το μέτρο της ευθιξίας της απέναντι στους συμπολίτες μας.

 

6.Τι γίνεται με τα μηχανήματα της Π.Ε  Πέλλας και σε ποιούς εκμισθώνονται χωρίς να ερωτώνται τα συλλογικά όργανα. Ποιός πληρώνει τις φθορές και τα καύσιμα και, κυρίως, που πηγαίνουν τα έσοδα εάν υπάρχουν.

 

7. Γιατί οι δαπάνες για δημόσιες σχέσεις το τρέχον (και εκλογικό) έτος έχουν υπερβεί τα όρια; Και γιατί άραγε τάζουν οικονομική ενίσχυση σε συλλόγους αλλά δεν έχουν δώσει ακόμη ούτε ένα ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι κανένας  σύλλογος δεν έχει λάβει τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν. Δεν αναρωτιούνται γιατί; Καλλιεργούν ελπίδες ενώ γνωρίζουν ότι είναι φρούδες. Και μέχρι να αποδειχτεί αυτό, όλο και κάποιες ψήφους θα υφαρπάξουν.

  

Σε προηγούμενη ομιλία μου τους χαρακτήρισα «μοιραίους και άβουλους» και ο κ. Θεοδωρίδης απάντησε ότι κι εγώ συμμετείχα στην ομάδα που έπαιρνε τις αποφάσεις.

Θα το επαναλάβω αν και είναι περιττό για εκείνους που γνωρίζουν.

Ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος υπήρξα αποκλεισμένος και ανεπιθύμητος στις διάφορες επιτροπές επειδή είχα το ελάττωμα να βλέπω τα προφανή και να ζητώ εξηγήσεις για τα ανεξήγητα. Με πολύ κόπο κατάφερνα να πληροφορούμαι και να συγκεντρώνω παραστατικά για τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης. Η «γραμμή» ήταν να μου δημιουργούν πάσης φύσεως προσκόμματα ώστε να μην ασκώ έλεγχο. Κάνει λάθος λοιπόν ο κ. Θεοδωρίδης να με περιλαμβάνει στην ομάδα που συμμετείχε στο έργο του. Γνωρίζει καλά ότι δεν είχα καμία συμμετοχή, πρώτον γιατί δεν υπήρξε έργο και δεύτερον γιατί και να υπήρχε θα με κρατούσε στην απομόνωση, όπως έκανε πάντα, γιατί δεν ταίριαζαν τα χνώτα μας. 

 

6

Φίλες και φίλοι

Η Πέλλα δεν έχει πια φωνή, δεν έχει ταυτότητα, οι ευκαιρίες την προσπερνούν και χάνονται. 

Κι όμως υπάρχει ελπίδα για τον τόπο που ανέδειξε έναν Μεγαλέξανδρο,

την ευλογημένη γη

με τις τεράστιες ευκαιρίες στη γεωργία και κτηνοτροφία,

την αξεπέραστη φυσική ομορφιά και τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο.

 

Η Πέλλα δεν ωφελείται από λαϊκισμούς και λόγια του αέρα. Χρειάζεται μια νέα ματιά, πάθος, δημιουργικότητα και άλλο τρόπο δράσης.

Το κατεστημένο που διοικεί τώρα το ξέρουμε καλά και το πληρώσαμε ακριβά.

Στη νέα εποχή που χαράζει για την Ευρώπη των περιφερειών, το στοίχημα για την Πέλλα είναι μεγάλο, άμεσο και επιτακτικό.

Και απαιτεί ανθρώπους άφθαρτους, καθαρούς που θα βάλουν τέλος στο κατεστημένο και την αλαζονεία.

Γνωρίζω ότι ανέλαβα το βάρος αυτού του αγώνα έχοντας στενά περιθώρια χρόνου μέχρι τις κάλπες. Ηξερα από την αρχή τις δυσκολίες αλλά δεν δίστασα ούτε στιγμή. Το θεώρησα χρέος προς τον τόπο μου γιατί πιστεύω βαθειά ότι είναι στο χέρι μας να βάλουμε τέλος στην αλαζονεία και  το αυτοδιοικητικό κατεστημένο.

 

–Είναι καιρός να πάψει η Πέλλα να είναι παρατηρητής των εξελίξεων.

–Οφείλει να είναι παρούσα στις διεκδικήσεις και όχι έξω από αυτές.

–Να είναι συμμέτοχος και όχι παθητική

 

Η ευκαιρία για όλα αυτά είναι τώρα και δεν μπορεί να χαθεί.

Η ευκαιρία για νεανική επιχειρηματικότητα

Η ευκαιρία για καινούργιες επενδύσεις

Για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας

Ώστε να αρχίσουμε να παράγουμε μέλλον και προοπτική

 

Μπορούμε να ενθαρρύνουμε έμπρακτα

Την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση

τη δημιουργία συνεργατικών δικτύων

την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας

 

Πίστευα και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε την ταυτότητα της κάθε περιοχής μας,

Με κοινό αγώνα απέναντι στο αυτοδιοικητικό κατεστημένο

να πάρουμε το παρόν και το μέλλον της Πέλλας στα χέρια μας.

Να φέρουμε το νέο, το άφθαρτο, το δυναμικό, τη θέληση, το ήθος

–Χωρίς πελατειακές λογικές

–Χωρίς σκοτεινές διαδρομές

–Χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες

–Χωρίς «εγώ» αλλά προτάσσοντας το «εμείς»

–Με μόχθο, αγώνα και πάθος

Όλοι μαζί

Να κτίσουμε τη Μακεδονία που θέλουμε, την Πέλλα που μας αξίζει.

 

Σας ευχαριστώ

 

Γιάννης Ανδρίτσος, 

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό “Κεντρική Μακεδονία Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”.