πολΤο Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, δια της υπευθύνου ΣΕΠ Αθηνάς Τεστέμπαση σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.ΚΕ.Τ.Α.) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Έδεσσας διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
« Πράσινες δεξιότητες – Αειφορικές Τεχνολογίες».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14-05-2014 από 10:30 έως 14:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας.
Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που ενεπλάκησαν με δραστηριότητες σχετικές με αειφορικές τεχνολογίες ή ενδιαφέρονται να εμπλακούν μελλοντικά σε τέτοια προγράμματα.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς επίσης και να παρουσιασθούν οι επαγγελματικές ευκαιρίες και η δυνατότητα απασχόλησης σε αυτούς τους τομείς.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή προς το κοινό της πόλης.
Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με μια ή περισσότερες ομάδες μαθητών οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της πληροφορίας στους υπόλοιπους μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων. Δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών και των συνοδών καθηγητών έως τις 12 Μαΐου 2014 στο e-mail: [email protected] (υπ’ όψιν κ. Τεστέμπαση).
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές/-τριες των σχολείων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Σχολείου τους.
Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πέλλας
Δρ. Κωνσταντίνος Κούγκας
Χημικός

Πρόγραμμα της ημερίδας:
«Πράσινες δεξιότητες – Αειφορικές Τεχνολογίες»

Τετάρτη, 14/05/2014
Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας
ΩΡΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
10:30- 10:45 Προσέλευση -Εγγραφές
10:45-11:00 Χαιρετισμοί
11:00-11:20 «Βιοκαύσιμα και ανάπτυξη», κ. Στέλλα Μπεζεργιάννη, PhD Χημικός Μηχανικός, ΕΚΕΤΑ
11:20-11:40 “Αειφορία και καύσιμα μεταφορών”, κ. Λουκία Χρυσικού, PhD Χημικός, ΕΚΕΤΑ
11:40-12:00 «Γεωθερμία στην Κεντρική Μακεδονία-Δυνατότητες αξιοποίησης – Εφαρμογές» (κ. Αγγελική Μπαλτζή ΜSc. Η. Μ. & Μ.Υ.)
12:00-12:20 Διάλειμμα
12:20-13:30
Παρουσίαση προγραμμάτων Σχολικών Μονάδων «Τα πράσινα επαγγέλματα και ο ρόλος τους στην αειφόρο ανάπτυξη» (ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας – Συντονίστρια κ. Σ. Σμυρνοπούλου)
Υδρογονοκίνηση: « Λιγότεροι ρύποι στο περβάλλον μεγαλύτερη οικονομία στην τσέπη μας» Ε.Κ. Γιαννιτσών συντονιστής κ. Τσαλικίδης Βασίλειος)
«Ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας » (Ε.Κ. Γιαννιτσών – Συντονιστής κ. Αιβάζογλου Κωνσταντίνος).
“Λειτουργική ανακύκλωση μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών συσκευών” (ΕΚ Γιαννιτσών συντονιστής κ. Γρηγοριάδης Αθανάσιος)
« Το έξυπνο σπίτι» (ΕΚ Γιαννιτσών συντονιστής κ. Μπαχαράκης Θωμάς)