Η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ελεάννα Ιωαννίδου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση, Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός» στέλνει το ακόλουθο απολογιστικό μήνυμα για την προεκλογική περίοδο που ολοκληρώνεται:

2«Στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης, νιώθω ότι οι “Γείτονες σε δράση” είμαστε ήδη νικητές και νικήτριες στη συνείδηση των πολιτών που μας γνώρισαν. Γιατί ενεργοποιήσαμε ανθρώπους που δεν είχαν άλλοτε καταφέρει να ασχοληθούν με τα κοινά και ανάμεσά μας βρίσκονται άνθρωποι των κινημάτων, της τέχνης και του πνεύματος που δεν το βάζουν κάτω κόντρα στους δύσκολους καιρούς. Γιατί προσπαθήσαμε -και ως έναν βαθμό το καταφέραμε- να υιοθετήσουμε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό, που δεν εκμηδενίζει, αλλά αναζητά την ουσία. Γιατί τονίσαμε όσα μας ενώνουν σ’ αυτή την πόλη και δεν χαριστήκαμε στο φασισμό. Γιατί η δική μας παρουσία άνοιξε θέματα που δεν απασχολούσαν τους υποψήφιους δημάρχους στο παρελθόν, όπως η βρεφική διατροφή, η εστίαση στη γειτονιά και η αυτοοργάνωση. Γιατί στηρίξαμε πολιτικά, αλλά και πρακτικά, με όλες τις δυνάμεις μας, το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Α.Θ. και βάλαμε, με κάθε ευκαιρία, το νερό στο επίκεντρο. Γιατί παράξαμε πολιτισμό και με τον τρόπο που ΔΕΝ ρυπάναμε με αφίσες ή φυλλάδια, αλλά και με την κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση. Εκεί, όπως και με τις συλλογικές διαδικασίες μας, φροντίσαμε να υπάρχει δημιουργικός χώρος για τα παιδιά, ώστε να βρεθεί χώρος και για τους γονείς, προάγαμε την τέχνη -πολύχρωμη και πολυφωνική- ως μέσο (και) πολιτικής έκφρασης και φροντίσαμε να αφήσουμε το δημόσιο χώρο, όπως τον βρήκαμε.

Νιώθω, ακόμα, βαθιά ευγνωμοσύνη για την αυθόρμητη παρουσία της φωνής δυο κινημάτων της πόλης στην εκδήλωσή μας, της φωνής της ΕΡΤ3 που εκφράστηκε μέσα απ’ τα λόγια, αλλά και το παραμύθι και τη φυσαρμόνικα του Αλέξανδρου Τριανταφύλλου και της φωνής του νερού, με τα δυο τραγούδια για το δημοψήφισμα που μας έφεραν ο Ζώης Πολυζωίδης και ο Ιάσονας Θηλυκός με τις κιθάρες τους. Ευχαριστώ, ακόμα, όσες και όσους δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στις Γειτονιές, το Θανάση Τριαρίδη, τον Τέλλο Φίλη, το Γιάννη Μυλόπουλο, τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, τον Κώστα Μαριόγλου, την Αγγελική Τριαρίδου, το Σπύρο Βούγια, το Niko Ago, το Stefannaty, τη Ντίνα Γιακουμάκου, τη Sistah Jamaroots και όσες και όσους μας αγκάλιασαν, βοήθησαν στη συγγραφή του προγράμματός μας (ιδίως όσους μας έκαναν να αλλάξουμε γνώμη για κάποια θέματα), τους υποψήφιους και τις υποψήφιες άλλων συνδυασμών που είχαν έναν καλό λόγο και για εμάς, και, φυσικά και ξεχωριστά, το Γιάννη Τζιώλα, τον πρώτο οικολόγο υποψήφιο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, που μας κάνει την τιμή να μοιράζεται απλόχερα την γνώση και το πείσμα του.

Η κάλπη για εμάς δεν είναι σκοπός, αλλά μέσο. Ένα μέσο, για να επιστρέψει η εξουσία στη γειτονιά. Γιατί η πόλη είμαστε εμείς!»