ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ
«Την Κυριακή γυρίζουμε την σελίδα και κλείνουμε το βιβλίο του λαϊκισμού, των υποσχέσεων και της ξεπερασμένης διοίκησης» δήλωσε από την Πέλλα ο υποψήφιος δήμαρχος

31Μήνυμα ενότητας, ανάπτυξης και νίκης απηύθυνε από την Πέλλα ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Καστερίδης στην κεντρική ομιλία της Πέμπτης, λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες της Κυριακής. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πέλλα-Δήμος για όλους», μίλησε για το καινούργιο που πρέπει να έρθει για το ανεξάρτητο που θα οδηγήσει στη δυνατή αυτοδιοίκηση και για το αδέσμευτο από κάθε είδους συμφέροντα που θα πάει τον τόπο μπροστά. «Είμαστε πέρα από συμφέροντα, ομάδες, επιχειρηματίες και εργολάβους» τόνισε και συνέχισε «όλα αυτά εμπόδισαν την ανάπτυξη του τόπου. Δεν χρωστάμε την ύπαρξή μας σε κανέναν, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν παρά μόνο τη συμμετοχή των συμπολιτών μας, αυτή χρειαζόμαστε. Τους πολίτες μαζί μας μετά τις εκλογές, αυτό θέλουμε, αυτό απαιτούν οι αρχές μας και αυτό θα πετύχουμε. Όλοι ξέρετε ποιοι εκπροσωπούν το παλιό και φθαρμένο. Γνωρίζετε επίσης καλά ότι δεν κάνανε τίποτα τα τελευταία χρόνια… το ξέρετε όλοι. Το βιώνετε καθημερινά. Δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα απολύτως, ούτε καν την απλή διαχείριση της καθημερινότητας, όσο για μεγάλα έργα, είναι περιττό να μιλήσω. Εγκατέλειψαν όλα τα χωριά μας. Αλλά έχουν το θράσος να μιλάνε για νοικοκύρεμα του Δήμου. Ποια δημοτική αρχή, σε ποια χώρα του κόσμου, θα είχε μέσα στο δήμο –στην ευθύνη της – τη γενέτειρα ενός τόσου σπουδαίου και παγκοσμίους γνωστού ιστορικού προσώπου, και δεν θα έκανε τίποτα! Αναρωτηθείτε, είναι δυνατόν να έχει γεννηθεί εδώ ο Μέγας Αλέξανδρος, να υπάρχει αυτό το μουσείο, αυτός ο αρχαιολογικός χώρος και η δημοτική αρχή να μην υπάρχει».
ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας έκανε αναφορά στην ιστορική σημασία της Πέλλας και στο αρχαιολογικό της πλούτο, ο οποίος δεν προβλήθηκε ποτέ αυτά τα χρόνια. Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι «δεν υπάρχει βιβλίο ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε όλες χώρες του κόσμου που να μην καταγράφει τη ζωή και την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο, κανένα ιστορικό τμήμα πανεπιστημίου που να μην ωθήσει τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους φοιτητές του να επισκεφτούν αυτόν εδώ τον τόπο. Αρκεί να τους πούμε ότι υπάρχουμε, ότι έχουμε μουσείο, ότι έχουμε αυτόν εδώ τον αρχαιολογικό χώρο, ότι τους περιμένουμε, ότι είμαστε υπερήφανοι που εδώ γεννήθηκε ο Μεγάλος Αλέξανδρος. Η σημερινή δημοτική αρχή, δεν έκανε τίποτα, παρά μόνο μας είπε διάφορες ιστορίες, την ιστορία αυτού του τόπου όμως, δεν τις σεβάστηκε. Τις προοπτικές εκτίναξης του εκπαιδευτικού ιστορικού τουρισμού αλλά και γενικότερα του τουρισμού εδώ στη Πέλλα δεν τις σκέφτηκε. Κι όμως δεν είναι δύσκολο να προσελκύσεις επισκέπτες στην πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αρκεί να έχεις κοινό νου και τη θέληση».
ΠΗΡΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ – ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ
Για ευκαιρίες που χάθηκαν και για υποσχέσεις που έμειναν στο συρτάρι, μίλησε στη συνέχεια ο κ. Καστερίδης τονίζοντας ότι «από τον Καλλικράτη προβλέπονται λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έκανε ούτε μια, αλλά και η αντιπολίτευση δεν αξιώθηκε να προκαλέσει έστω και μία, να πει ότι υπάρχει, ότι νοιάζεται, ότι έχει κάτι να προτείνει. Τίποτα απολύτως και οι δύο, κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τα χωριά και τους κατοίκους τους. Τώρα υπόσχονται πάλι αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά το 2010 και ζητάνε τη ψήφο σας. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να σας υποσχεθούμε αυτά που δεν θα κάνουμε. Είμαστε εδώ για να σας πούμε αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε και ξέρουμε ακριβώς πως μπορούν να γίνουν».
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
32Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας αναφέρθηκε και στα προβλήματα κάθε περιοχής που θέλουν λύση ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Στάθης Καστερίδης τόνισε ότι άμεσα δίνει προτεραιότητα σε ουσιαστικά καθημερινά προβλήματα όπως η αποκατάσταση συγκοινωνίας ΚΤΕΛ, ο φωτισμός περιφερειακού δρόμου προς Κουφάλια, η αποκατάσταση δρόμου Πέλλας Ραχώνας, δημιουργία Γραφείου πληροφοριών, στην αποκατάσταση των δρόμων και στο καθάρισμα καθάρισμα καναλιών». Ενημερωμένος και γνώστης των προβλημάτων της περιοχής ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας επεσήμανε ότι «είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και για να κάνουμε τη διαφορά. Να δώσουμε τέλος σε όλες τις ξεπερασμένες νοοτροπίες. Το να ξεχνάς ότι σε ψήφισαν για να υπηρετείς τον τόπο σου και συγχρόνως να νομίζεις ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι σε εσένα, είναι αλαζονεία. Η αλαζονεία και η έπαρση δεν χωρούν πια στο δήμο μας είναι προσβολή για τους σκληρά εργαζόμενους συμπολίτες μας. Είμαι βέβαιος ότι δεν αντέχετε να βλέπετε αλαζονικές συμπεριφορές, ούτε αντέχεται να βλέπετε τον τόπο σας στάσιμο. Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές για να ικανοποιήσουμε δικές μας ανάγκες και ματαιοδοξίες. Μπήκαμε στον αγώνα γιατί θέλουμε να εργαστούμε συλλογικά με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου, με όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες του δήμου Πέλλας.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Πέλλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Καστερίδης αναφέρθηκε στις αρχές και τις θέσεις του συνδυασμού του τονίζοντας ότι «η ανάληψη της διοίκησης του δήμου Πέλλας δεν είναι αυτοσκοπός για εμάς, αλλά το μέσο για να προσφέρουμε και να χτίσουμε τον ανοιχτό
και ανθρώπινο δήμο που οραματιζόμαστε. Ανοιχτός, για να απευθύνεται σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να ξεδιπλώνετε η δημιουργικότητα των άξιων πολιτών και των νέων μας. Ανοιχτός δήμος, σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Την μοναδική ιστορική μας κληρονομιά, τον αρχαιολογικό μας πλούτο και το μουσείο μας θα φροντίσουμε να προβληθούν παντού με όλους τους διαθέσιμους τρόπους. Αυτός εδώ ο τόπος, η Πέλλα μας, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα γίνει πόλος έλξης τουριστών, συνεδρίων, πανεπιστημίων, φοιτητών και μαθητών από όλο τον κόσμο. Να μην επιτρέψουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες. Την Κυριακή γυρίζουμε την τελευταία σελίδα και κλείνουμε το βιβλίο του λαϊκισμού, των υποσχέσεων και της ξεπερασμένης διοίκησης του δήμου Πέλλας».