41Τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΑΣΘ και θα φροντίζει για την άμεση συνεργασία μαζί τους με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης ανέλαβε η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά Νιόβη Παυλίδου κατά τη σημερινή της επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του δ.σ. του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και με τον πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη η κα Παυλίδου υπογράμμισε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους καθώς η σωστή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας του πολίτη. Τόνισε δε ότι από τη φάση της γενικότερης κρίσης πρέπει να προκύψει εξορθολογισμός των δαπανών προς κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου και του αναποτελεσματικού μοντέλου χρηματοδότησης κοινωνικής, στην ουσία, πολιτικής από την πλευρά του κράτους. Επεσήμανε, επίσης, ότι η χρήση ακόμη περισσότερης σύγχρονης τεχνολογίας (ηλεκτρονικό-έξυπνο εισιτήριο κλπ.) από τον ΟΑΣΘ μπορεί να προσφέρει βελτίωση στα συνολικά του αποτελέσματα.
42Από την πλευρά του ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που σχετίζεται με την επιχορήγηση που δίνει το κράτος στον οργανισμό και την ανάγκη αναδιαμόρφωσης της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθείται.
Παράλληλα τονίσθηκε ότι ο ΟΑΣΘ αποτελεί έναν από τους πλέον εξελιγμένους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία, με τις “έξυπνες” στάσεις, την ενημέρωση μέσω internet για την άφιξη των λεωφορείων και τη χρήση λεωφορειογραμμών ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το πανεπιστήμιο για τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών του.

 

43

 

44

 

45