10Η ανάγκη συνεργασίας της Περιφέρειας με τους επαγγελματίες σε θέματα επιχειρηματικότητας υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση που είχε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζορμπίδη και μέλη της διοίκησης.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι, μέχρι σήμερα, η περιφέρεια προχωρούσε στη λήψη αποφάσεων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις και τις θέσεις των επαγγελματιών που γνωρίζουν την αγορά. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν στη διοίκηση της Περιφέρειας προσπαθώντας να φέρουν τη φωνή του επαγγελματία μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.
«Είμαστε το μοναδικό επιμελητήριο που λέμε «ναι» στη βιωσιμότητα, «όχι» στην υποχρεωτικότητα, «ναι» στη συνένωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπίδης.
Από την πλευρά της η κα Παυλίδου τόνισε ότι επιβάλλεται «να νοικοκυρέψουμε την Περιφέρεια. Είναι σημαντικό να μπορούμε να συνεργαστούμε με κάποιους φορείς που έχουν να διατυπώσουν σοβαρές προτάσεις».
11Παράλληλα, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τον κίνδυνο να διακοπεί η μεταφορά με λεωφορεία 5000 μαθητών της Θεσσαλονίκης ο κ. Ζορμπίδης έθεσε το ερώτημα: «Γιατί στην Αθήνα έδωσαν τα χρήματα στους δικαιούχους πριν από 6 μήνες και εδώ οφείλονται ακόμη;» ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις καταβολής των οφειλομένων από το δημόσιο.
Επίσης έγινε ιδιαίτερα αναφορά στο θέμα των επαγγελματιών που έχουν πληγεί λόγω των έργων κατασκευής του μετρό. Η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου εξήγησε τη θέση που έχει διατυπώσει για εφαρμογή της πρότασης για αποζημίωση, που είχε υποβληθεί από το τέλος του 2011 και την ανάγκη συμπλήρωσής της από νέους πόρους όπως, για παράδειγμα, με την καταβολή αποζημιώσεων, μέσα από τον κωδικό των απαλλοτριώσεων.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα των οφειλών αρκετών επαγγελματιών στα ασφαλιστικά ταμεία και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη ανεύρεσης λύσης καθώς σήμερα αρκετοί επαγγελματίες, λόγω της οικονομικής στενότητας της αγοράς, είναι ανασφάλιστοι.

12

 

13