Ladopoulos2Την ανάγκη στενής συνεργασίας της Περιφέρειας με την εκκλησία υπογράμμισε σε συνάντηση που είχε, σήμερα, με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» Ναθαναήλ Λαδόπουλος.
Ο κ. Λαδόπουλος επισήμανε ότι, στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό η Περιφέρεια να στηρίξει το κοινωνικό έργο της εκκλησίας και ιδιαίτερα της μητρόπολης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως καθώς η δυτική Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται η «πρωτεύουσα της ανεργίας».
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τους «Πολίτες Μπροστά» κατέθεσε στον κ. Βαρνάβα τις προτάσεις του συνδυασμού για την άσκηση μίας κοινωνικής πολιτικής που θα σέβεται την αξιοπρέπεια των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, θα προσδίδει ελπίδα και, κυρίως, προοπτική.
«Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε φιλανθρωπία. Αυτό που επιθυμούμε είναι να σταθούμε, με συγκεκριμένες δράσεις, δίπλα στον άνεργο, στον χαμηλοσυνταξιούχο, στον άνθρωπο που, λόγω της κρίσης, έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαδόπουλος.
Επίσκεψη στη Λαχαναγορά
Αμέσως μετά ο κ. Λαδόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Κακαφίκα ο οποίος του ανέφερε ότι «ο εκσυγχρονισμός της λαχαναγοράς θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων».
Συγκεκριμένα ο κ. Κακαφίκας υπογράμμισε προς τον κ. Λαδόπουλο την ανάγκη βελτίωσης των υλικοτεχνικών υποδομών της αγοράς η οποία, με την ενίσχυση της Περιφέρειας και την κατάλληλη διαφήμισή της προς το εξωτερικό, μπορεί να αναδειχθεί σε «κέντρο των Βαλκανίων». Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα δοθεί η δυνατότητα για την άσκηση μίας πιο επιθετικής πολιτικής παρέμβασης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν την ποιοτική πρόταση της χώρας μας προς τους πολίτες των Βαλκανίων.