ο πο εΙστορικής σημασίας και εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ που διενεργήθηκε την Κυριακή, παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στους 11 Δήμους της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετούνται από την ΕΥΑΘ.

Παρά τις προσπάθειες αποθάρρυνσής του, η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ψήφισαν 218.000 Θεσσαλονικείς, ποσοστό 50% όσων προσήλθαν στις κάλπες. Το ΟΧΙ στην πώληση του νερού ξεπέρασε το 98%.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την «Οικολογία Αλληλεγγύη», δήλωσε σχετικά:

“Πρόκειται για ένα πρωτοφανές εγχείρημα άμεσης δημοκρατίας, που οργανώθηκε από τους ίδιους τους πολίτες, με την υλικοτεχνική στήριξη των δήμων της Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής και μάλιστα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που διεξήχθη το δημοψήφισμα, αποτελεί συντριπτική απάντηση στην κυβέρνηση, που αρνείται να θεσμοθετήσει τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων. Οι απειλές του υπουργού Εσωτερικών, που απείλησε μέχρι και με συλλήψεις όσους στήσουν κάλπες, δείχνουν το αντιδημοκρατικό κυβερνητικό πρόσωπο, που φοβάται την άποψη των πολιτών. Είναι σημαντικό και το ότι η Θεσσαλονίκη πρωτοστατεί στο χώρο των κινημάτων και χθες πρόσθεσε ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι στην ιστορία της.”