100Συνέντευξη Τύπου οργανώνει η «Οικολογία –Αλληλεγγύη» Κ. Μακεδονίας την Πέμπτη, 8 Μαΐου, στις 11.30 πμ, στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ (Στρ. Καλλάρη 5), με τον Ντιρκ Κνάπεν, κορυφαίο επιστήμονα και ακτιβιστή στην προώθηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας τα τελευταία 20 χρόνια.

Στη συνέντευξη Τύπου, που εντάσσεται στα πλαίσια προώθησης συλλογικών και οικολογικών απαντήσεων στην κρίση και την ανεργία:

  • ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα παρουσιάσει στοιχεία από το πρόγραμμα της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» για την Κοινωνική Οικονομία και
  • ο Dirk Knapen θα μιλήσει ως εκπρόσωπος της Βελγικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εστιάζοντας στα προγράμματα που χρηματοδοτούν στην Ελλάδα και τους τρόπους με τους οποίους ενισχύουν ομάδες πολιτών και συνεταιρισμούς.
  • Ο Γιώργος Μπλιώνης, Dr βιολόγος, στέλεχος της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» στο Δήμο Συκεών-Νεάπολης.

Μικρό βιογραφικό του Dirk Knapen

Ο Dirk Knapen είναι διαχειριστής προγραμμάτων της Βελγικής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Renewable Energy Sources COOPeratives -REScoop.be και REScoop.eu) από το 2012. Εργάζεται για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών και της συν-ιδιοκτησίας στη μετάβαση προς τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Υποστηρίζει και καθοδηγεί ομάδες και συνεταιρισμούς πολιτών στην ανάπτυξη προγραμμάτων, αλλά και στη δημιουργία και διαχείριση των οργανώσεών τους. Ειδικεύτηκε σε οικολογικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, ενώ συμμετείχε σε περιβαλλοντικά κινήματα για ζητήματα ενέργειας και του κλίματος για πάνω από 12 χρόνια.