IMG_0389[1]«Η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού και ο διαρκής έλεγχος του τρόπου λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης με απόλυτα αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” αφού η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί βασικό «κομμάτι» της καθημερινότητάς μας» τόνισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ναθαναήλ Λαδόπουλος κατά την περιοδεία του στα χωριά της περιοχής του Λαγκαδά.
Ο κ. Λαδόπουλος, ο οποίος, επισκέφθηκε την Ξυλούπολη, τον Λαχανά, τη Νικόπολη, την Ευαγγελίστρια, την Κριθιά και την Ασσηρο, συζήτησε με τους κατοίκους για την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στα χωριά τους αλλά και τα τεράστια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης έργων υποδομής.
«Παρά το γεγονός ότι απέχουμε μόλις 30 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη» του είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι «η περιφέρεια, μας έχει ξεχάσει. Κανείς δεν ασχολείται μαζί μας. Έχουμε γίνει η «χωματερή» τους. Μας επιλέγουν μόνο για τις αρνητικές δράσεις. Απόδειξη ότι οι περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να φύγουν μακριά για να επιβιώσουν».
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» Ν. Λαδόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Πετρίδη, επισήμανε ότι, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θα φροντίσει να αναπτύξει μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, για να καταφέρει να κρατήσει τη νεολαία στην ύπαιθρο.
Παράλληλα, όμως, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των υποδομών και ιδιαίτερα του οδικού δικτύου καθώς, όπως τόνισε, η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στα χωριά των πρώην δήμων Λαχανά και Ασσήρου θα τονώσει και την οικονομία αλλά και τις κοινωνικές δραστηριότητες της περιοχής.
«Το βέβαιο είναι ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας, στο πλευρό σας γιατί χρειάζεστε τη στήριξη που σας έχει στερήσει, όλα αυτά τα χρόνια, η αδιάφορη διοίκηση της Περιφέρειας. Δέσμευση δική μας είναι ότι δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε την επομένη των εκλογών. Γιατί εμείς δεν επιθυμούμε να «εξαργυρώσουμε» την ενασχόλησή μας με την Περιφέρεια με καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εμείς είμαστε καθαρά άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και σ’ αυτό θέλουμε να δουλέψουμε» κατέληξε ο κ. Λαδόπουλος.