1

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις «ακραία αντιδημοκρατικές πρακτικές» σε βάρος των απολυμένων καθαριστριών και σχολικών φυλάκων άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «μετά την πρόσφατη βίαιη αστυνομική καταστολή, τους ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς των «διαθέσιμων»-απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των Εφοριών, συνέχισε σήμερα την ίδια αυταρχική, κατασταλτική πρακτική και σε βάρος των «διαθέσιμων»-απολυμένων σχολικών φυλάκων που αγωνίζονται και αυτοί για την δουλειά τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο από αυτούς».

Παράλληλα, ο βουλευτής καταγγέλλει ότι εφαρμόζονται «το τελευταίο τριήμερο τρομοκρατικές πρακτικές και σε βάρος των αλληλέγγυων στους αγώνες τους (σ.σ. καθαρίστριες), οι οποίες θυμίζουν παλιές εποχές πολιτικής ανωμαλίας και αντιδημοκρατικών επιτροπών και οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για «προσαγωγές φωτορεπόρτερ και αλληλέγγυων στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών πολιτών στα αστυνομικά τμήματα Ακροπόλεως και Ομονοίας –και μάλιστα τον έναν μέσα από TAXI– για αδιευκρίνιστους ή αστήρικτους λόγους».

Τέλος, αναφέρει ότι «ο αγώνας των «διαθέσιμων»-απολυμένων καθαριστριών είναι αγώνας για όλους τους «διαθέσιμους»-απολυμένους του Δημοσίου. Είναι αγώνας για την εργασία, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλου του λαού και της νεολαίας».