11

Για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατηγορείται ο διαχειριστής της λέσχης- εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, υπαστυνόμος Α’, ο οποίος φέρεται να έχει υπεξαιρέσει ποσά που υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, ενώ εξετάζεται τυχόν ανάμειξη στην υπόθεση και άλλων αστυνομικών.

Η υπόθεση ερευνάται από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος Υπαστυνόμου Α’.

Το πρωί της Παρασκευής 20 Ιουνίου, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη – εστιατόριο, απ’ όπου κατέσχεσαν όλα τα υπηρεσιακά βιβλία και φακέλους (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.), καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.), τα οποία μελετώνται για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κατάχρησης σε βάρος της υπηρεσίας.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρεται ότι ο αστυνομικός, σε χρόνους που δεν έχουν επακριβώς προσδιοριστεί, τουλάχιστον όμως από το 2009 μέχρι σήμερα, υπεξαίρεσε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης, το ύψος των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Στην έρευνα συμμετέχει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα κάνει πραγματογνωμοσύνη και διαχειριστικό έλεγχο, προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβώς η ζημιά στη δημόσια περιουσία.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαστυνόμος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ