stolesstratousuper-630x420-620x320

Εκατομμυριούχους στρατιωτικούς εντόπισε το ΣΔΟΕ στους ελέγχους για τους εμπλεκόμενους στα αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα.

Ήδη για το πρόγραμμα των υποβρυχίων ελέγχθηκαν τρεις απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνται από την εργασία τους και από τα όσα δήλωναν στην Εφορία.

Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό ενός Ναυάρχου βρέθηκαν 400.000 ευρώ, ενώ σε άλλους δύο απόστρατους εντοπίστηκαν καταθέσεις ύψους 1,5 εκατ. στον καθέναν.

Οι απόστρατοι ενημερώθηκαν για τα ευρήματα του ΣΔΟΕ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για τα ποσά που θα επιστρέψουν στο δημόσιο.

Προκαλούν… ζάλη

Το «σαφάρι» του ΣΔΟΕ συνεχίζεται στις καταθέσεις και στα Ε9 άλλων 200 ανώτερων αξιωματικών που ενεπλάκησαν στα εξοπλιστικά και οι οποίοι, ως απόστρατοι σήμερα, διάγουν βίο τρυφηλό.

Παράλληλα με το ΣΔΟΕ, η Εισαγγελία έχει μπει για τα καλά στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα των αρμάτων μάχης, των επιθετικών ελικοπτέρων και των μαχητικών αεροσκαφών.

Στο στόχαστρο της έρευνας στρατιωτικοί, αλλά και πολιτικοί υπάλληλοι που είχαν εμπλακεί με τα Α-Ω. Λίστα με ονόματα έχει διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ το οποίο διεξάγει ξεχωριστή έρευνα.

Και εδώ, τα ευρήματα του ΣΔΟΕ προκαλούν… ζάλη. Ας όψεται το φορολογικό απόρρητο που δεν επιτρέπει την αποκάλυψη της ταυτότητας των παραβατών…

Πηγή: Έθνος