psalidi_xrimata-620x3201-620x320

Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης και θα χαθούν χρήματα λόγω έκτακτης εισφοράς με τις μειώσεις να μπαίνουν σε εφαρμογή από την σύνταξη του προσεχούς Αυγούστου.

Μόνο όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 750 ευρώ (κύρια και επικουρική) δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να χάσουν κάθε μήνα από μερικές δεκάδες ως και μερικές εκατοντάδες ευρώ λόγω της αλλαγής στη φορολόγηση.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν μειώσεις που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα κυμανθούν από 34 ευρώ μέχρι και 325 ευρώ κάθε μήνα για κάθε συνταξιούχο.

Πλέον ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να υπολογίζεται ενιαία και να παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές των ασφαλισμένων με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων και βάση των συντελεστών 22%, 32% και 42%.

Η εισφορά αλληλεγγύης, θα υπολογίζεται και αυτή ενιαία, κάθε μήνα με βάση τις μηνιαίες αποδοχές για όσους στα συνολικά τους εισοδήματα από κύριες και επικουρικές λαμβάνουν πάνω από 12.000 τον χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπολογίζονται οι κρατήσεις με συντελεστή από 1% ως 4%.

Πηγή: newsit.gr