poliki1-620x320

Τραγικό θάνατο από επίθεση πολικής αρκούδας βρήκε ένας 17χρονος Βρετανός κατά τη διάρκεια διακοπών του στο Svalbard της Νορβηγίας.

Η πολική αρκούδα έσυρε έξω από τη σκηνή του τον άτυχο νεαρό Horatio Chapple, προκαλώντας του θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είχε τοποθετήσει περιμετρικά των σκηνών σύστημα συναγερμού.

1«Το θύμα προσπάθησε να παλέψει ωστόσο ένα χτύπημα στο κεφάλι απέβη μοιραίο. Τα ουρλιαχτά και οι κραυγές ξύπνησαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ένα από αυτά πήρε ένα τουφέκι, ωστόσο δεν κατάφερε να πυροβολήσει. Η αρκούδα έπειτα κινήθηκε προς το μέρος του τραυματίζοντάς τον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση των αρχών.

«Τότε, ένα άλλο μέλος της ομάδας συμβούλεψε τους υπόλοιπους να παραμείνουν ήρεμοι, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να ανάψει μια φωτοβολίδα. Η αρκούδα ακολούθως επιτέθηκε και στις άλλες σκηνές γυρίζοντας ανά διαστήματα στο θύμα και δίνοντας την ευκαιρία στον άλλο τραυματισμένο να βρει μία από τις σφαίρες που είχαν πέσει στο έδαφος. Όταν πλησίασε και πάλι, κατάφερε και τη σκότωσε…» καταλήγει η έκθεση.

Παρά τα προβλήματα επικοινωνίας η ομάδα επικοινώνησε με τα σωστικά συνεργεία, τα οποία έφθασαν στο σημείο με ελικόπτερο έπειτα από 35 λεπτά.

Ο Chapple ήταν ήδη νεκρός. Ο θάνατός του προκλήθηκε από «εκτεταμένα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της δεξιάς αρτηρίας του προσώπου του».

2

 

3