Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κεντροδεξιού Κόμματος UDI (Union des démocrates et indépendants – Ένωση των Δημοκρατών και των Ανεξάρτητων) και Δήμαρχο της γαλλικής πόλης Montereau- Fault- Yonne, που βρίσκεται στην περιφέρεια του Παρισιού, Yves Jégo (Υβ Ζεγκώ) είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Γαλλία.

140717_Synantisi_Perifereiarchi_Ap_Tzitzikosta_me_Dimarcho_Montereau_Yves_Jego
Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών κυριάρχησαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της γαλλικής πόλης Montereau- Fault- Yonne σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού και τουρισμού. Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Ζεγκώ για τις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες όπως τόνισε με την έναρξη της νέας θητείας θα ενισχυθούν. Επίσης τον προσκάλεσε να επισκεφτεί τη Μακεδονία μαζί με επιχειρηματίες και θεσμικούς φορείς από τη γαλλική πρωτεύουσα τον Οκτώβριο, προκειμένου να υπάρξει μια στενότερη και ουσιαστική συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο.
«Με τον πρόεδρο του κόμματος UDI και δήμαρχο της πόλης Montereau- Fault- Yonne είχαμε μια ιδιαίτερα φιλική αλλά και εποικοδομητική συζήτηση που επικεντρώθηκε σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας σε συγκεκριμένους αναπτυξιακούς τομείς και πρωτοβουλίες. Παρουσίασα στον κ. Jégo τις προτεραιότητες και την αντίληψή μας στην Π.Κ.Μ. για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας και του πολιτισμού.
Με κάθε δυνατότητα που έχουμε, ενισχύουμε έμπρακτα και δυναμικά την εξωστρέφεια της περιοχής μας και διευρύνουμε τα σύνορα της συνεργασίας και του διαλόγου έξω από τα στενά όρια της χώρας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.