101Ο Ελληνικός Μακεδονικός Σύλλογος της Βόρειας Αυστραλίας μαζί με φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Darwin της Αυστραλίας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 17 Ιουλίου το Δημοτικό κατάστημα Αριδαίας, στα πλαίσια ειδικού προγράμματος διάδοσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του μακεδονικού πολιτισμού.
Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ελληνική παιδεία, την ιστορία της Αλμωπίας και τον πολιτισμό, ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του Πανεπιστημίου του Darwin για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Charles Darwin στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Τέλος αναφέρθηκε και στην υλοποίηση του διασυνοριακού προγράμματος με τον τίτλο Living history – Living nature με εταίρους το Δήμο Αλμωπίας και το Δήμο Νόβατσι και τις ενέργειες που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα για την ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Αλμωπίας.

102Ο υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Αλέξανδρος Σουλεμέζης, μίλησε για τη σημασία του προγράμματος τονίζοντας ότι στο φετινό πρόγραμμα έχουν ως κεντρικό θέμα εκπαίδευσης τη Μικρά Ασία την οποία και επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου του Darwin , κ. Ευστράτιος Πούλος, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Αλμωπίας και τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη για την επί σειρά ετών φιλοξενία που τους παρείχε και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τους ομογενείς της Αυστραλίας για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αλμωπίας δώρισε στους προσκεκλημένους, φακέλους με ενημερωτικό υλικό του διασυνοριακού προγράμματος και ακολούθησε ξενάγηση στο μουσείο Φυσικής ιστορίας της Αριδαίας από την κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία.

103

 

104

 

105

 

106

 

107

 

108