aeroplana-620x320

Για κάποιους ίσως να είναι τυχερός ο αριθμός 7, σίγουρα όμως για τους επιβάτες των αεροσκαφών που πρωταγωνιστούν τις τελευταίες ημέρες στις αεροπορικές τραγωδίες που μονοπωλούν την επικαιρότητα, ήταν γρουσούζικος!

Ο αριθμός 7 είναι συνυφασμένος με τα αεροπορικά δυστυχήματα, με πιο πρόσφατο αυτό με το αεροσκάφος της Air Algerie, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ πριν φτάσει στον προορισμό του.

Θυμάστε το boeing των  μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο; Σημειώστε ότι ο αριθμός της πτήσης ήταν ΜΗ370, ενώ επέβαιναν σε αυτό 227 άνθρωποι.

Σημειώστε επίσης ότι το άλλο αεροσκάφος της Μalaysia που συνετρίβη στην Ουκρανία ήταν ένα Boeing 777 που έχει πίσω του 17 χρόνια πτήσεων, ενώ τη συγκεκριμένη μέρα (17/7), είχε αριθμό πτήσης ΜΗ 17.

Ο αριθμός 7 κρύβεται και στο δυστύχημα στην Ταϊβάν, όπου συνετρίβη ένα ένα 70θέσιο τύπου ATR 72.

Κι αν ακόμη δεν έχετε πεισθεί για την… κατάρα του αριθμού 7, προσθέστε στη λίστα και τη σημερινή τραγωδία με το αεροσκάφος της Air Algerie αφού η πτήση είχε τον κωδικό AH 5017.

Αν το πάμε ακόμη πιο πίσω υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα:

– Pan Am, πτήση 7 (1957)

Από την πτήση αυτή δεν εστάλη κανένα σήμα κινδύνου, τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν εκτός πορείας. Οι θεωρίες για τα αιτία της συντριβής είναι προβληματικός έλικας ή βόμβα στο αεροπλάνο για ασφαλιστική απάτη.

– BSAA Star Dust (1947)

Το αεροπλάνο συνετρίβη στις Άνδεις και δεν βρέθηκε ποτέ. Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη σε κώδικα Μορς ήταν Stendec, το νόημά της λέξης παραμένει ακόμα άγνωστο.

– Αμέλια Μαίρη Έρχαρτ (1937)

Η πιλότος που εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω της πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να κάνει τον γύρο της Γης. Θεωρίες λένε πως ήταν ένα μοιραίο ατύχημα ή επέζησε της πτώσης σε ένα έρημο νησί.