Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και οι Industry Disruptors – Game Changers, επισκέπτονται μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και διοργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του διαγωνισμού «ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0», ο οποίος διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας στην υγεία. Μετά το Ηράκλειο, επόμενος σταθμός θα αποτελέσει η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ.Γεωργίου 1), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με βασικούς ομιλητές την Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, Ναταλία Τουμπανάκη και τον Συνιδρυτή του οργανισμού ID-GC, κον Μιχάλη Στάγκο. Kαταξιωμένοι ομιλητές από την επιστημονική, την ερευνητική και την επιχειρηματική κοινότητα θα παρουσιάσουν την σημασία της καινοτομίας στην έρευνα και στις προοπτικές των εξελίξεων που αφορούν στην υγεία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΦΕΕ IDGC_4.9.2014(1)

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν 4 ακόμη διεθνείς διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που αφορούν τους τομείς της δημιουργικής βιομηχανίας, του πρωτογενούς τομέα, των καθαρών τεχνολογιών και των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορικής (ICT). Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από έμπειρους συμβούλους επιχειρήσεων για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προκύπτουν από ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της έρευνας, καθώς και να γνωρίσουν την επιχειρηματική εμπειρία από εκπροσώπους startup και επιτυχημένων επιχειρήσεων των αντίστοιχων κλάδων. Φοιτητές, ερευνητές, εν δυνάμει επιχειρηματίες και ευρύ κοινό θα μπορέσουν να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την προώθηση της καινοτόμου ιδέας τους, προκειμένου να ξεχωρίσουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την έξοδο της ελληνικής αγοράς από την οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν οι εξής διαγωνισμοί: ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0, Creative Business Cup, Future Agro Challenge, Get in the Ring και CleanTech Open, οι οποίοι κορυφώνονται με την ανάδειξη των νικητών στην τριήμερη κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Disrupt, Startup, ScaleUp» που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (Π.Ε.Ε). Τα χρηματικά έπαθλα των νικητών ξεπερνούν τις 200.000€, ενώ δίνεται επιπλέον η δυνατότητα δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος των διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας και η προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την εξωστρέφεια, την ελληνική προστιθέμενη αξία, την ανταγωνιστικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.innovationproject.gr και www.industrydisruptors.org.