«ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στις εκδηλώσεις με θέμα: «ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Έδεσσα, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

mitropolis1 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 20/9, 18.30:
ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΓΑΝΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΘΕΜΑ: «ΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»

ΚΥΡΙΑΚΗ, 21/9, 11.00:
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΘΕΜΑ: «ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΓΑΝΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΣΑΡΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΑΝΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ»
ΣΑΡΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ”

ΚΥΡΙΑΚΗ, 21/9, 18.30:
ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΓΑΝΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΘΕΜΑ: «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΡΟΠΑΡΙΑ»

Με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

 

Παναγία Μαλεβή, Τρίπολη, Δημητσάνα
26-27 και 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παρασκευή, 26/9: Αναχώρηση στις 04.00 από Έδεσσα. Διασχίζοντας την εθνική οδό, με τις απαραίτητες στάσεις, μέσω Θηβών και Μεγάρων, φτάνουμε στο Ναύπλιο, για προσκύνημα στον Ι. Ν. του Αγ. Σπυρίδωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Αναχώρηση και άφιξη στην Παναγία Μαλεβή, το απόγευμα της Παρασκευής. Διανυκτέρευση στους ξενώνες της Μονής. (5€/το άτομο).

Σάββατο, 27/9: Εκκλησιασμός και αναχώρηση στις 10.00 για το Άστρος Κυνουρίας, όπου το 1823 έγινε η Β΄ Εθνοσυνέλευση, κατά τα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821. Προσκύνημα στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκού και αναχώρηση για την Τρίπολη. Ξενάγηση, γεύμα και αναχώρηση για τη Δημητσάνα, όπου γεννήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Άφιξη και τακτοποίηση στον ξενώνα. Αφού ξεκουραστούμε επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, μοναδικό στην Ελλάδα, και προσκύνημα στην Ι. Μονή Αιμυαλών και στην Ι. Μονή Φιλοσόφου. Επιστροφή στη Δημητσάνα. Ξενάγηση. Προαιρετικά, φαγητό στον ξενώνα, με πλήρες μενού και κόστος 10€. (διαμονή στον ξενώνα σε δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια με 17€ περίπου το άτομο).

Κυριακή, 28/9: Αναχώρηση στις 06.00 για τα Τρόπαια. Εκκλησιασμός και συμμετοχή στις τοπικές εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνουν η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, η Ιερά Μητρόπολις Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Γορτυνίας, για τον Εθνομάρτυρα Χριστόφορο Παπουλάκο και για τα 300 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Με το πέρας των εκδηλώσεων, αναχώρηση, μέσω της Αρχαίας Ολυμπίας, για την Έδεσσα. Διασχίζοντας την Ιωνία Οδό και περνώντας την Πάτρα, το Ρίο-Αντίρριο, το Μεσολόγγι (στάση στην πλατεία των Ηρώων), την Αμφιλοχία, την Άρτα και τα Ιωάννινα άφιξη αργά το βράδυ της Κυριακής στην Έδεσσα.

Κόστος λεωφορείου 2.300€.

Κόστος εκδρομής: Λεωφορείο για 50 άτομα, 46€ το άτομο. Διανυκτέρευση Παναγία Μαλεβή, 5€ το άτομο. Διανυκτέρευση στον ξενώνα στην Δημητσάνα, 17€ το άτομο.
ΣΥΝΟΛΟ: περίπου 70€ το άτομο